Katutarrat pääsivät harvinaiseen näyttelyyn Pasilassa

Itä-Pasilassa sijaitsevassa Pasilan kaupunkitaidekeskuksessa on avautunut erikoinen näyttely. Esillä on nimittäin katutaidetarroja.

– Tarrat ovat aina olleet tärkeä osa katutaidekulttuuria ja niitä on voinut nähdä vuosikymmenien ajan ympäri isompien ja pienempien kaupunkien katuja. Suomessa tarrakulttuuri säilytti elinvoimaisuutensa myös läpi kymmenvuotisen katutaiteen nollatoleranssin, jolloin Helsingin kaduilla kaikenlaisen katutaiteen tekeminen oli jyrkästi kielletty ja tarrojen liimaamisesta tuomittiin sakkoihin, tiedottaa Pasilan kaupunkitaidekeskus.

Nyt kaduilta tutuiksi tulleet tarrat on aseteltu kehyksiin ja tuotu uudella tapaa esille näyttelytilaan.

Opastinsillalla sijaitsevan kaupunkitaidekeskuksen näyttelyssä on esillä tarroja lukuisilta suomalaisilta sekä kansainvälisiltä tekijöiltä.

Avoimella haulla toteutetussa näyttelyssä on esillä tarroja helsinkiläisten tekijöiden lisäksi esimerkiksi Tampereelta, Vaasasta ja Oulusta.

– Näyttelyyn lähetettiin tarroja myös monista muista maista, kuten Virosta, Venäjältä, Saksasta, Ranskasta ja Sveitsistä. Tarrakulttuuriin olennaisena osana kuuluukiin tarrojen vaihtelu ja postittaminen toiselle puolella maailmaakin, jolloin ne voivat levitä helposti kaupungista toiseen.

Näyttely avautui 20. tammikuuta ja se jatkuu 5. maaliskuuta 2022 saakka.

Pasilan kaupunkitaidekeskus on urbaanille taiteelle omistettu paikka, jossa järjestetään näyttelyjen ohella myös työpajoja ja muita tapahtumia. Pasilan kaupunkitaidekeskuksen takana on urbaaniin taiteeseen ja kaupunkikulttuuriin erikoistunut Helsinki Urban Art ry.

Viime vuosien aikana yhdistys on muun muassa luonut Itä-Pasilasta tunnetun urbaanin taiteen keskittymän ja alueelta löytyy lähes 100 kaupunkitilaan toteutettua teosta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.