Valtuusto hyväksyi Rajamäen kampuksen investoinnin toteutusmuodon

kuvituskuva

Nurmijärven kunnanvaltuuston vuoden 2022 ensimmäisessä kokouksessa päätettiin monista ajankohtaisista hankkeista.

Nurmijärven kunnanvaltuusto teki kokouksessaan 26. tammikuuta 2022 periaatepäätöksen Rajamäen kampuksen investoinnin toteutusmuodosta.
Hanke on tarkoitus toteuttaa perinteisenä KVR-urakkana.

KVR-urakkamuodossa rakennuttaja vastaa rakentamisen lisäksi myös suunnittelusta. Valtuuston päätöksen mukaan hanke on mittakaavaltaan ja taloudellisilta vaikutuksiltaan laaja ja pitkävaikutteinen ja siinä on perusteltua käyttää toteutusmuotoa, josta kunnassa on aiempaa kokemusta.

Kunnan ei myöskään ole valtuuston mukaan perusteltua tässä vaiheessa sitoutua pitkäaikaisiin ylläpitokustannuksiin elinkaarimallin edellyttämällä tavalla. Rajamäen kampusta suunniteltiin alun perin toteutettavaksi elinkaarimallilla, mutta valtuusto palautti asian valmisteluun marraskuussa 2021.

Myös useita asemakaavoja hyväksyttiin

Lisäksi valtuusto hyväksyi asemakaavamuutokset Viirinlaaksossa ja Sorvintiellä.

Valtuusto hyväksyi myös Ilvesvuori Pohjoisen asemakaavan toteuttamista koskevan sopimuksen, jonka kunta laatii Keskon kanssa.

– Vuoden ensimmäinen valtuuston kokous sujui reippaasti reilussa tunnissa ja mukaan mahtui hyvää monipolvista keskustelua. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin kokouksiin, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kallepekka Toivonen kertoi tiedotteessa.

– Kokouksen tärkein päätös oli, että kertaalleen palautettu Rajamäen kampuksen toteutustapa saatiin päätökseen. Kyseessä on kiireellinen ja Rajamäen kehittymisen kannalta aivan olennainen hanke, Toivonen jatkoi.

Aluevaltuutettuja onniteltiin

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä onnitteli aluevaaleissa valittuja aluevaltuutettuja ja esitti kiitoksensa kaikille vaaleissa ehdolla olleille sekä äänestäneille.

– Hyvinvointialueen pöydällä on paljon kunnankin kannalta tärkeitä asioita, muun muassa henkilöstösiirrot sekä sote- ja pelastuslaitoksen kiinteistöjen vuokrasopimusten jatkot ja yhteistyömuodoista sopiminen. Lisäksi kunnan on opittava pärjäämään nykyistä yli puolet pienemmillä tuloilla, Outi Mäkelä kertoi ajankohtaiskatsauksessaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.