Katutaidetta Itäväylän alle Kalasatamassa

Kalasatamassa toimiva Avoin taidekoulu on tuonut katutaidetta Kalasataman raitiotien rakennustyömaan yhteyteen.

Helsingin kaupungin Kalasatamasta Pasilaan -raitiotieprojekti on tilannut katutaideteoksen Kalasatamassa toimivalta Avoimelta taidekoululta.

Koulun opiskelijat ovat maalanneet Englantilaisaukion työmaapisteen Redin puoleista aitaa Itäväylän alla 11.- 21. kesäkuuta 2022.

Avoin taidekoulu on Avoimen taidekoulun kannatusyhdistys ry:n ylläpitämä oppilaitos. Koulu sijaitsee Suomen Taiteilijaseuran Kalasataman taiteilijatalossa, vastapäätä Teurastamon aluetta.

– Koulu on aloittanut toimintansa vuonna 2008 ja tarjoaa taidekoulutusta, joka yhdistää kuvataidekoulutuksen ja meditaatioharjoituksen. Näin se syventää perinteisen kuvataidekoulutuksen tasoa ja laatua, tiedottaa Avoin taidekoulu.

Koulun 4-vuotiseen opetusohjelmaan liittyy vahvasti elämän filosofinen pohdiskelu, taiteen meditaatioulottuvuus ja itsetuntemuksen opiskelu. Avoimen taidekoulun opetuksen tavoite on herättää yksilössä intuitiivisen maalaamisen taito ohjaamalla opiskelijoita meditatiivisen lähestymistavan kautta taiteelliseen ilmaisuun.

Meditaation eli tietoisen läsnäolon harjoittamisen katsotaan vaikuttavan ihmiseen tietoisuutta avaavasti niin, että taiteessa tapahtuvan luovuuden on mahdollista ilmetä ihmismielen tottumuksen ja totuttujen kaavojen läpi.

– Maalausprojekti on meille alueen ainoana taidekouluna tärkeä ja poikkeuksellisen mieleinen. Työmme mukailee maalausprojektin teemoja, kuten kiertotaloutta, ekologisuutta ja yhteisöllisyyttä. Mukanamme tuomme myös oman koulumme arvot, kuten henkisyys, sisäinen luovuus ja taiteen kauneuden vaaliminen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.