Kiirastorstaina palaneen Perkkaan kappelin viimeinen messu pidetään juhannussunnuntaina 26. kesäkuuta kello 14.
Messu pidetään pihamaalla, kappelin raunioiden äärellä.
Kappelin paloalueen purku- ja raivaustyöt käynnistyvät jäähyväismessun jälkeen kuluvan kesän aikana.
Kirkkotilan käyttöönottoon ja siitä luopumiseen liittyy kirkossa omia perinteitä.
Vihkimysmessussa tila vihitään käyttöön, nimetään pyhäksi tilaksi, sakraalitilaksi.
Kirkkotilasta luovuttaessa toimitaan päinvastoin, tilan käyttö jumalanpalvelustilana päätetään yhteisessä messussa. Tässä niin sanotussa desakralisaatiossa nautitaan ehtoollista viimeistä kertaa ja alttari riisutaan.
– Nyt joudumme toimimaan hieman toisin, kun fyysistä kappelisalia ei enää ole. Jäähyväismessu on kuitenkin ihmisille merkittävä tilaisuus surra ja jättää hyvästejä tärkeälle paikalle. Tämä on paikka, johon liittyy paljon muistoja, Leppävaaran seurakunnan kirkkoherra Kalervo Salo sanoo tiedotteessa.
Kalervo Salon mukaan Perkkaan kappelin tuhopoltto on merkinnyt monelle seurakuntalaiselle järkytystä, surua ja itkua.
– Kappelin tuhoutuminen näyttäytyy hyökkäyksenä pyhää kohtaan. Toiset toivovat, että kappeli rakennetaan uudelleen. Menetys kuitenkin on korvaamaton ja nyt tuhoutunutta kappelia ei voida entisöidä. Tappio on myös kulttuurihistoriallisesti merkittävä, Kalervo Salo kertoo.
Perkkaan kappeli oli suhteellisen hiljattain peruskorjattu ja siksi hyvässä kunnossa. Kun tila ei ole enää käytössä, on seurakunnan toimintoja jouduttu siirtämään toisiin tiloihin, jotka sijaitsevat Perkkaan kappelia hankalampien kulkuyhteyksien päässä.
Espoon toiseksi vanhin kirkkorakennus Perkkaan kappeli tuhoutui tulipalossa kiirastorstaina 14. huhtikuuta. Poliisi on tutkinut paloa tuhotyönä.
Perkkaan kappeli valmistui vuonna 1929 ja se rakennettiin aikanaan talkoovoimin. Kappelia olivat rakentamassa ja tukemassa monet suomen- ja ruotsinkieliset leppävaaralaiset suvut. Kappelin hirret olivat peräisin entisestä hotellista Helsingissä.