Katulyhtyjä ja leffapiknik luvassa Myyrmäkeen

Kuvituskuva

Vantaan kaupungin järjestämässä osallistuvassa budjetoinnissa äänestettiin useita asukkaiden jättämiä ehdotuksia toteutukseen.

Myyrmäkeen osallistuvalla budjetoinnilla varattu 50 000 euroa käytetään pääosin puistojen ja niissä tapahtuvan toiminnan kehittämiseen sekä lähiympäristön siisteyden parantamiseen.  

Äänestyksessä korostuivat kesäkauden kohteet, mutta talvikauden tunnelmavalaistus oli äänestyksen ääniharava. Osallistuvan budjetoinnin äänestykseen osallistui 242 henkilöä.

Myyrmäen osallistuvassa budjetoinnissa kuntalaiset äänestivät toteutukseen kaikkiaan yhdeksän ehdotusta.

Eniten ääniä saaneen ehdotuksen mukaan Myyrmäessä toteutetaan tunnelmallista kausivalaistusta.

– Asennetaan tunnelmallisia katulyhtyjä ja värikkäitä valoja taittamaan syksyn ja talven pimeyttä.  Vaihtoehtoja valojen sijainniksi ovat Myyrmäen aseman ja kauppakeskuksen alue ja Louhelan aseman ympäristö, kerrottiin kaupungin tiedotteessa.

Toteutukseen äänestettiin muun muassa myös roskapihtien lainaamopalvelun perustaminen Myyrmäen asukastilaan, maksuttoman leffapiknikin eli ulkoilmaelokuvan järjestäminen Myyrmäessä sekä roska-astioiden kehittäminen Myyrmäen keskustassa ja keskustaan johtavilla kävelyreiteillä.

Lisäksi toteutettavaksi äänestettiin esimerkiksi kukkaniittyjen kasvuolosuhteiden parantaminen nykyisillä nurmi- ja niittyalueilla sekä ohjatun ryhmäliikunnan järjestäminen Myyrmäen urheilupuistossa ja lähipuistoissa kerran viikossa kesäkuukausien ajan.

Osallistuvan budjetoinnin toimintamalli vakinaistetaan Vantaalla vuonna 2023 koskemaan koko kaupunkia.

– Koko kaupunkia koskevan osallistuvan budjetoinnin tiimoilta pääsee siis ideoimaan kohde-ehdotuksia jo vuonna 2023. Kaupunkitasoinen prosessi käynnistyy Meidän Vantaa -seminaarilla 24.1.2023 kaupungintalolla, jossa kuullaan uutisia Vantaan osallistuvan budjetoinnin tulevaisuudesta, kuin myös Helsingin kuulumisia aiheen tiimoilta sekä muita asiantuntijapuheenvuoroja. Seminaari on avoin kuntalaisille, tiedotti Vantaan kaupunki.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.