Kalasataman peruskoulun laajennustyöt käyntiin

Helsingin kaupunki aloittaa Kalasataman peruskoulun (Polariksenkatu 1) laajennusosan rakentamisen korttelitaloon toukokuussa 2019. Jos kaikki sujuu odotetusti, käyttäjät pääsevät uusiin tiloihin tammikuussa 2021.

Työmaa alkaa valmistelevilla töillä toukokuun loppupuolella. Työmaan suunnittelussa on otettu erityisesti huomioon lasten turvallisuus ja tilojen terveellisyys. Urakoitsija laatii ennen työmaan aloitusta aiemmin esitettyä työmaasuunnitelmaa tarkentavat työmaan aluesuunnitelmat. Ennen varsinaista rakentamista tehdään valmistelevia töitä, mm. aidataan työmaa.

Osa rakennuksen nykyisestä pihasta otetaan työmaan käyttöön ja erotetaan lasten käytössä olevasta piha-alueesta korkealla umpiaidalla. Työmaata palveleva liikenne on koko hankkeen ajan valvottua.

Nykyisen ja uuden rakennusosan liitoskohdasta poistetaan nykyinen kevytrakenteinen ulkoseinä sen jälkeen, kun uusi suojaseinä on rakennettu. Työmaan melun- ja pölyntorjuntaan tehdään suunnitelma.

Välitunteja päästään viettämään myös puistoon. Koululaisten päiviin tuo muutosta koulun välitunti- ja ulkoliikunta-alueen siirtyminen osittain Kalasataman puiston puolelle. Päiväkodin piha ja pieni osa koulun pihasta jäävät lasten käyttöön. Välitunteja voidaan viettää puistossa silloin, kun paikalla on riittävästi valvojia. Koululaiset voivat myös käyttää päiväkodin pihaa, silloin kun se on vapaana.

Lasten kulkuväylä puistoon erotetaan aidalla katutilasta Arcturuksenkadun varrella. Koulun oppilaat voivat puistoon mennessään ylittää Arielinkadun turvallisesti, koska se on koulun kohdalla suljettu autoliikenteeltä.

Laajennuksen myötä Kalasataman peruskoulusta tulee yhtenäinen peruskoulu, jossa on tilat noin 700 oppilaalle. Laajennusosaan saadaan muun muassa tiloja 3.−9. luokille, aineopetukselle sekä ruoka- ja juhlasali, jossa on näyttämö. Myös päiväkoti jatkaa toimintaansa talossa.