Aurinkolahden potkulautoja ei saa jättää minne sattuu

Vuosaaren katukuvassa näkyy nyt tavallista enemmän potkulautoja. Vuosaaressa on otettu käyttöön lähes kolmekymmentä potkulauta-asemaa.

Aurinkolahdessa HSL:n potkulauta-asemat ovat: Solvikinkatu 21, Aurinkolahden puistotie 12, Aurinkolahden puistotie 2, Leikosaarentie 48 ja Inkiväärikuja 1-3.

Kaikkiaan Vuosaaressa on käytettävissä on noin 300 potkulautaa tämän kesäkauden ajan. HSL:n sähköpotkulaudat ovat maksullisia ja niiden käyttämiseksi pitää ladata mobiilisovellus kännykkään. Tarjolla on sekä perinteisiä potkittavia potkulautoja että sähköllä toimivia potkulautoja.

– Testaamme Vuosaaressa, miten potkulaudat toimivat joukkoliikennematkan osana ja itsenäisenä kulkutapana. Helsingin keskustasta löytyy muutaman yrityksen asemattomia sähköpotkulautoja. Vuosaaren pilotissa kokeilemme kuitenkin asemallista ratkaisua. Potkulautoja ei jätetä minne sattuu ja ne löytyvät aina samoista paikoista, kertoo HSL:n erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen.

Palvelun ylläpidosta vastaa Samocat Sharing, jonka sovelluksella palvelua käytetään minuuttiveloituksella. Kokeilun aikana HSL seuraa palvelun käyttöä ja tekee asiakaskyselyitä.

Lähtökohtana on, että jos palvelulle on kysyntää, se voisi jatkaa ja laajentua markkinaehtoisesti ilman HSL:n tukea. HSL maksaa Samocat Sharingille kokeilun toteutuksesta ja markkinoi palvelua. Samocat Sharing vastaa palvelun toteutuksesta, ylläpidosta ja asiakaspalvelusta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.