Innovaatiokilpailu poiki runsaasti ideoita Kalasataman Tukkutorille

Teurastamo. Kuva: Jussi Hellsten

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon innovaatiokilpailussa Kalasatamassa haettiin palvelujen ja monipuolisen yritystoiminnan kehittämiseen uusia ideoita ja ratkaisuja.

Kilpailuehdotuksia kertyi kaikkiaan 60, joista pilotoitavaksi valittiin seitsemän parhaaksi arvioitua ehdotusta. Lisäksi ideasarjassa palkittiin neljä ehdotusta. Pilottitoteutukset ovat parhaillaan käynnistymässä ja jatkuvat toukokuun loppuun asti.

Helsingin kaupungin ja Business Finlandin rahoittamassa innovaatiokilpailussa etsittiin erityisesti elintarvikkeisiin ja niiden tuotantoon, pakkauksiin sekä kiertotalouteen ja cleantechiin liittyviä teknologisia ja muita innovatiivisia ratkaisuja.

Parhaat ratkaisuehdotukset saivat kukin 10 000 – 40 000 euroa palvelu- ja tuoteinnovaatioidensa pilotointiin. Neljä parasta ideaa puolestaan saivat 1 000 euron palkkion. Kilpailun tuomaristo koostui kaupungin, Helsingin yliopiston ja yrityselämän edustajista.

Kalasataman kupeessa sijaitsevalla Tukkutorilla toimii tällä hetkellä noin 150 yritystä. Alueella on tukkukaupan keskittymä, jonka tarjonnassa korostuu elintarvikeala ja viherkasvien kauppa.

Tukkutorin keskeinen sijainti, asema ammattiasiakaskaupan keskittymänä ja alueella sijaitseva Teurastamon ravintolakeskittymä tarjoavat hyvän alustan uusien tuotteiden ja palvelujen testaukseen yritys- ja kuluttajarajapinnassa.

– Haimme innovaatiokilpailun kautta uusia ratkaisuja, joiden pilotoinnilla on mahdollisuus monipuolistaa alueen yritysekosysteemiä sekä mahdollisesti hankkia laajempaa kaupallista ja kansainvälistä potentiaalia. Kevään aikana kokeilemme mielenkiintoisia uusia palveluja, kertoo hankkeen projektipäällikkö Jouni Spets kaupungin elinkeino-osastolta.

– Kun luonto herää vihertämään, pääsevät kokit ja kaupunkilaiset tilaamaan verkkopalvelun kautta metsän antimia, muun muassa 4H-nuorten luonnosta keräämiä syötäviä kasveja. Toimitukset Tukkutorilta lähialueen asiakkaille pyritään hoitamaan sähköpyörillä ja muilla ekologisilla ratkaisuilla, Jouni Spets jatkaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.