Kalasataman Nihtiin päiväkoti vuonna 2024

Tilapäiseksi tarkoitettu päiväkoti Ariel arkistokuvassa.

Vilkkaasti kasvava Kalasataman seutu saa uuden päiväkodin Nihtiin.

Asuntojen rakentaminen laajenee yhä uusille alueille Kalasataman mittavassa aluerakentamishankkeessa.

Sompasaaren eteläpuolella sijaitsevan Nihdin alueen ensimmäisten asuinkerrostalojen rakentaminen on alkanut. Ensimmäisenä Nihdissä on käynnistynyt YIT Suomi Oy:n kahden tontin rakentaminen, uutisoi Helsingin kaupunki Uutta Helsinkiä -nettisivustollaan.

Myös Verkkosaaren pohjoisosan ensimmäisen asuintalon rakentaminen on alkanut. Kaupungin mukaan ensimmäinen kohde on Avain Yhtiöiden talo, joka valmistuu keväällä 2024. Verkkosaaren pohjoisosa on saanut myös ison päiväkotirakennuksen.

Päiväkoti on luvassa myös Nihtiin, sillä Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 31. lokakuuta kokouksessaan päiväkoti Nihdin uudisrakennuksen hankesuunnitelman.

Uudisrakennukseen tulee varhaiskasvatus- ja esiopetustilat 140 lapselle.

– Nihti kuuluu Kallion peruspiiriin, jossa asui vuoden 2019 lopussa 1–6-vuotiaita lapsia 994. Viimeisimmän väestöennusteen mukaan lasten määrä alueella kasvaa siten, että 15 vuoden kuluttua lapsia arvioidaan olevan noin 420 nykyistä enemmän, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Kaupungin mukaan Nihdin päiväkotihanke on tärkeä ja kiireellinen Kalasataman seudun varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen järjestämiseksi.

Tällä hetkellä seudulla on käytössä väliaikainen noin 130-paikkainen Kalasataman paviljonkipäiväkoti Ariel, josta luovutaan Nihdin uudisrakennuksen valmistuttua.

Nihdin päiväkodin rakennustöiden on määrä alkaa elokuussa 2023 ja tilojen valmistua elokuussa 2024.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.