Kalasatamaan vanhaa satamamiljöötä kunnioittava yhteiskerhotila

Kuvituskuva

Kalasatamanpuiston lounaiskulmaan kaavoitetusta Kalasataman yhteiskerhotilasta tulee kolmikerroksinen ja harjakattoinen.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi Kalasataman yhteiskerhotilan asemakaavan kesäkuussa 2021, ja kaavapäätös sai lainvoiman heinäkuun 2021 lopussa.

– Uusi rakennus ulkotiloineen tulee toteuttaa kaupunkikuvallisesti korkeatasoisena sekä muotoilultaan aikaa kestävänä ja satamamiljööseen soveltuvana, kerrottiin asemakaavamuutoksessa.

– Harjakattoisen rakennuksen julkisivuissa tulee välttää kokonaan lasisia tai umpinaisia julkisivuja. Julkisivun materiaalien, kuten puun ja tiilipinnan, tulee olla värisävyiltään tummia, muistumana rakennukselle, joka on paikalla aikoinaan sijainnut.

Kalasataman yhteiskerhotila rakennetaan tontilta vuonna 2018 puretun kolmikerroksisen satamarakennuksen paikalle. Vanha satamarakennus oli alun perin tarkoitus säilyttää osana Kalasatamanpuiston kokonaisuutta ja ottaa alueiden asukkaiden käyttöön. Ideasta kuitenkin luovuttiin myöhemmin.

– Rakennus jouduttiin purkamaan sen vakavien rakenteellisten ongelmien takia, kerrottiin kaavamuutoksessa.

Kaupungin tavoitteena on, että uudesta kerhorakennuksesta muodostuu tärkeä osa Kalasatamanpuiston toiminnallista kokonaisuutta. Yhteiskerhotalon tilat palvelevat koko Kalasataman alueen taloyhtiöitä ja asukkaita. Rakennukseen on lisäksi mahdollista sijoittaa kahvila- ja ravintolapalveluita. Tontin rakennusoikeus on 1200 kerrosneliömetriä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.