Kaksi ympyrämäistä kerrostaloa Laajasaloon

Gunillantien ja Reiherintien kulmaan suunnitellaan kaksi kerrostaloa Kohtuuhintainen kerrostalo -periaatteella. Erikoista on myös kerrostalojen ulkomuoto. Ne ovat ympyrämäisiä luhtikäytävärakennuksia, joissa on 6-7 kerrosta.

Helsingin kaupunki käynnisti keväällä 2016 Kohtuuhintainen kerrostalo -tontinluovutuskilpailun, jonka tavoitteena oli löytää uusia ratkaisuja kohtuuhintaiseen asuntorakentamiseen. Sen tuloksena valittiin toteuttaja kerrostalotontille Gunillantien ja Reiherintien kulmatontille.

Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt hankkeen asemakaavan muutosehdotuksen. Aiemmin kiinteistölautakunta on päättänyt esittää kerrostalon rakennuttajaksi Kojamo Oy:n.

– Toteuttajaa valittaessa kiinnitettiin erityistä huomiota rakentamisen kohtuuhintaisuuteen ja asuntojen hinta-laatusuhdetta parantaviin ratkaisuihin, kerrotaan valtuuston päätöksessä.

Kerrostalot ovat yhteiskooltaan 11 250 kerrosneliömetriä, mikä mahdollistaa asuntojen rakentamisen noin 250 asukkaalle. Suunnitelman mukaan omistusasuntoja tulee 98 ja vuokra-asuntoja 109. Autoille on tarkoitus rakentaa 119 parkkipaikkaa.

Tontti on tällä hetkellä rakentamatonta metsäistä kalliomaastoa. Lähistöllä on vanhoja asuinkerrostaloja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.