Kahdeksan kaupungin vuokrataloa on remontoitu Puotilassa

Rusthollarintie 8:n pihoilla on 1960-lukulaista väljyyttä. Kuva: Susa Junnola

Helsingin kaupungin asunnot Oy:n eli Hekan suuri, 327 asunnon kortteli Rusthollarintie 8 valmistuu peruskorjauksesta syyskuussa 2022.

Monivaiheisessa peruskorjauksessa talot remontoitiin täysin kellareista kattojen huipuille ja samalla asunnot päivitettiin nykyasumisen vaatimuksia vastaaviksi. Peruskorjauksen ensimmäinen vaihe valmistui keväällä 2020.

Rusthollarintie 8 on vuonna 1962 valmistunut vuokratalokiinteistö, johon kuuluu kahdeksan 4-kerroksista asuinrakennusta.

Peruskorjauksessa punatiilisten rakennusten kaikki julkisivut ikkunoineen uusittiin.

Myös asuntojen kaikki pinnat, komerot, ovet ja kalusteet uusittiin. Vanhat kaasuhellat vaihdettiin sähköliesiin ja myös asuntojen ilmanvaihtoa on nykyaikaistettu.

Lisäksi peruskorjauksen ensimmäisessä vaiheessa Rusthollarintiellä sijainneiden liiketilojen tilalle rakennettiin neljä esteetöntä asuntoa.

– Rusthollarintie 8:ssa on yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Asuntojen pohjiin ei tullut suuria muutoksia, vaan asunnoissa on edelleen 1960-lukulainen väljä huonejako. Kylpyhuoneita laajennettiin, jotta niihin saatiin järjestettyä tilaa pyykinpesukoneelle. Lisäksi pienempiin, aiemmin parvekkeettomiin asuntoihin lisättiin ranskalaiset parvekkeet, kerrotaan Hekan tiedotteessa.

Rakennusten talotekniikka uusittiin täysin, mikä parantaa huomattavasti talojen energiatehokkuutta. Rakennusten ilmanvaihtoon lisättiin lämmöntalteenotot, rakenteita lisäeristettiin ja pihan korkeimman talon katolle asennettiin aurinkopaneelit.

Talojen etelä- ja länsisivujen ikkunoihin asennettiin heijastuskalvot, jotka laskevat kesäkuukausina huoneistojen lämpötilaa sekä vähentävät valohäikäisyä. Talvikuukausina heijastuskalvot vähentävät lämpöhukkaa.

Aurinkopaneeli talon katolla. Kuva: Susa Junnola
Asunnot remontoitiin täysin, ja asukkaat pääsevät muuttamaan syyskuun aikana. Kuva: Susa Junnola

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.