Käännä marraskuun harmaus vihreään

Miltä kuulostaisi kaurapuuron vaihtaminen viherpuuroksi tai haluaisitko täyttää pizzan vihreällä salaatilla?
Marraskuun pimeys vie helposti voimat ja ruokaympyräkin kapenee samalla. On niin helppoa unohtaa vihreät kun ulkonakin on harmaata. Älä kuitenkaan anna harmauden viedä mennessään vaan voita se puolellesi rouskuvien salaattien ja tuoksuvien yrttien avulla. Lisää ruokahetkiin annos vihreää ja huomaat miten lempiruokasi saa uutta virtaa loppuvuoden pimeyteen.

Tässä konstit lisätä piristystä ja tuoreita makuja marraskuun harmauteen

VIHERPUUROSTA VOIMAA PÄIVÄÄN

1 dl mantelijuomaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl turkkilaista jogurttia
50 g Vihreäkeiju jääsalaattia
1 ruukku Vihreäkeiju minttua
1/2 avokado
1 rkl hunajaa
Pinnalle: avokadoa, vadelmia, mustikoita,melonia, minttua
Laita mantelijuoma ja kaurahiutaleet tehosekoittimeen ja anna seistä hetki. Lisää turkkilainen jogurtti, jääsalaatti, minttu ja avokado sekä hunaja. Pyöräytä tasaiseksi seokseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hunajaa. Laita viherpuuro kulhoon ja koristele avokadolla, vadelmilla, mustikoilla, meloonilla ja mintulla.

1 1/2 dl kädenlämpöistä vettä

1/4 tuorehiivaa
1/2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
3 dl pizzajauhoja
Punainen pestokastike:
5 kpl aurinkokuivattua tomaattia
1 valkosipulinkynsi
1/2 punainen paprika
ripaus suolaa
1 1/2 dl oliiviöljyä
25 g parmesaanijuustoa
1/2 dl cashewpähkinöitä
Lisäksi:
200 g mozzarellajuustoraastetta
Pinnalle:
100 g Vihreäkeiju makea frisee salaattia
125 g minimozzarellapalloja
150 g miniluumutomaatteja
1 punasipuli
Rucolaa, oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola ja öljy. Lisää pizzajauhot ja vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisa. Kohota liinan alla noin 20 min. Vaivaa taikina ja jaa halutessasi kahteen osaan. Kaulitse pyöreähköiksi pizzoiksi. Pohjat saavat näyttää itse tehdyiltä ja olla reunoiltaan epäsymmetriset. Voit muotoilla pizzan myös esimerkiksi sydämen malliseksi. Laita leivinpaperilla suojatulle uunipellille tai kuumalle pizzakivelle.

Valmista punainen pestokastike. Mittaa pestokastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi. Levitä kastike pizzapohjan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 250 asteessa, kunnes pohja on saanut hieman väriä ja juusto sulanut. Levitä päälle runsaasti makeaa friseesalaattia, minimozzarellapalloja, miniluumutomaatteja, punasipulirenkaita ja rucolaa. Valuta pinnalle oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.