Jokelan aseman taiteilijat valittiin

Jokelan aseman työtiloihin vuodeksi 2022 valittiin keramiikkataiteilijat Susanna Autio ja Petteri Lohikoski sekä taikuri ja saippuakuplataiteilija Taija Taika (kuvassa oikealla). Kuva: Jenni Kontto / Tuusulan kunta

Tuusulan Jokelan tunnelmalliseen asemarakennukseen etsittiin taiteilijoita työskentelemään kahteen maksuttomaan työhuoneeseen vuoden 2022 ajaksi. Asemarakennuksessa nähdään keramiikkataidetta ja taikuutta.

Työhuoneisiin valittiin 28 hakijan joukosta keramiikkataiteilija-duo Susanna Autio ja Petteri Lohikoski sekä sirkusopettaja, taikuri ja saippuakuplataiteilija Taija Taika.

Tuusulan kunta tarjoaa työtilan vastineeksi mielenkiintoisesta viestinnällisestä sisällöstä markkinoinnin tueksi ja ihmisten iloksi. Valinnassa painoi myönteinen suhtautuminen taiteen ja työskentelyn esittelyyn myös asemarakennuksessa poikkeaville.

– Tarkoituksenamme on vahvistaa Tuusulan taidemyönteistä brändiä ja mahdollistaa taiteen edistäminen myös Jokelassa, sanoi tiedotteessa hankekehittäjä Jenni Kontto Tuusulan kunnasta.

Jokelan asemalle valitut taiteilijat kertoivat ajatuksistaan kunnan tiedotteessa.

Susanna Autio ja Petteri Lohikoski ovat keramiikkataiteilijoita Järvenpäästä.

– Meihin kohdistunut valinta lämmitti sydäntä ja mieltä. Olin juuri menettänyt mahdollisuuden työhuoneesta kotikaupungistani, joten pettymykseni muuttuikin iloksi ja innostukseksi. Jokelan asema on varsin viehättävä rakennus ja työhuone juuri unelmiemme kaltainen. Kevät alkaa siis uuden keramiikkaan keskittyvän työhuoneen ja projektien parissa. Myös Jokelan ympäristö ja sieltä löytyvä luonnonsavi kiinnostaa. Seikkailu alkakoon, iloitsi Susanna Autio.

– Valinta tuntui uskomattoman hienolta, tämä tilaisuus on hetki päästä syventämään keramiikan tekemistä. Odotan pääseväni tekemään mielenkiintoisia uusia teoksia, johon valoisa historia henkivä tila ja miljöö antavat inspiraatiota, kertoi Petteri Lohikoski.

– Haaveissa pyörii myös mahdollisesti päästä kokeilemaan Jokelan tiilitehtaan aikanaan käyttämää savea, jota nykyään kutsutaan trendikkäästi villisaveksi. Tätä villisavea voisi käyttää engobena eli savilietteenä, jolla maalata keramiikka esineiden pintaa.

Taija Taika on sirkusopettaja, taikuri ja saippuakuplataiteilija Hyvinkäältä.

– Olen todella iloinen valinnasta! Puhkun intoa herättää työhuone henkiin oman näköisekseni. Tarkoitus on työskennellä osin kahvilan aukioloaikojen mukaan, jolloin tekin pääsette kurkistamaan työhuoneelle. Huoneesta löytyy omat puolet saippuakuplatemppujen harjoitteluun ja taikapuoli. Tuon työhuoneelle muun muassa taikuuteen liittyvää kirjallisuutta ja suunnitteilla on alkeiskurssi taikuudesta. Voimme kahvion kanssa tarjota juhliin tilat, tarjoilut ja ohjelman, Taija Taika kertoi tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.