Järvenpäässä on tehty paikallinen lautapeli

Joukko Järvenpään Seudun Nuorkauppakamarin jäseniä sai loppuvuodesta 2021 idean: tehdään yhdessä oma lautapeli.

Idean äärelle koottiin ryhmä riittävän hulluja jäseniä, jotka uskoivat ideaan ja siihen, että lautapelin toteuttaminen vapaaehtoisvoimin voisi olla mahdollista.

Projektitiimissä vastuut löytyivät nopeasti, ja kevään 2022 aikana idea alkoi konkretisoitumaan ja haaveesta alkoi tulla totta. Pitkään odotettu hetki koitti vihdoin 11. marraskuuta, kun Tuusulanjärven Rundi julkaistiin.

Tuusulanjärven Rundin pelimekaniikka on Riku Laukkasen käsialaa. Tuoreena nuorkauppakamarilaisena hän innostui heti projektista ja lähti ennakkoluulottomasti mukaan.

Pelissä on yhdistynyt Rikun rakkaat harrastukset lautapelit ja pyöräily. Rikulla oli alusta asti vahva visio pelistä ja projektitiimin täysi tuki. Peliä koepeluutettiin niin ystävillä, kamarilaisilla kuin puolitutuillakin.

Jo demovaiheessa odotukset valmista peliä kohtaan kasvoivat.

– Kun lähdin mukaan nuorkauppakamaritoimintaan, en olisi ikinä voinut uskoa, että vuoden päästä olemme tehneet lautapelin omalla porukalla, vapaaehtoisvoimin. Pilottiversio piirrettiin A4:lle ja kortit askarreltiin käsin. Nyt kaupoissa on myynnissä painettu Tuusulanjärven Rundi, kertoo pelisuunnittelija Riku Laukkanen.

Peli on taktinen korttipeli, jossa kilpaillaan siitä, kuka kiertää Tuusulanjärven nopeimmiten. Lautapeliä kiertäessä voi ”unohtua” Lottamuseoon kahville tai käydä kasvattamassa pyöräilykuntoa HI5 Arenalla.

Peliä voi ostaa nuorkauppakamarin verkkokaupasta, Suomalaisesta Kirjakaupasta ja Järvenpään Prismasta.

Pelitiimille oli alusta asti tärkeää, että tuote on paikallinen ja tuo esille aluetta ja sen yrityksiä. Rundiin saatiinkin mukaan iso joukko paikallisia toimijoita. Pääyhteistyökumppanina on teeman mukaisesti pyöräilyn erikoisliike Chebici. Ilman alueen yrityksiä peli olisi jäänyt toteuttamatta.

Pelin kuvituksesta on vastannut paikallinen graafikko Heli Tiensuu.

Tuusulanjärven Rundi on osoitus vaikuttavasta toiminnasta, jota Järvenpään Seudun Nuorkauppakamari tekee. Yhdistys on aktiivinen toimija ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Pelitiimi halusi lahjoittaa myös erän pelejä Keusoten aikuissosiaalityön lapsiperheille.

– Oli suuri ilo jakaa pelejä meidän asiakkaillemme arjen iloksi, kertoo Keusoten sosiaalityöntekijä Johanna Antikainen.

Pelitiimi pohtii jo kuumeisesti sitä, mitä mielenkiintoista Rundin tiimoilta voitaisiin vielä järjestää. Suunnitteilla on pyöräilytapahtuma keväälle – totta kai Rundin hengessä, Tuusulanjärven kierrossa kisaillen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.