Järvenpään keskustan liikuntapuistoon halutaan iso jalkapallokenttä

Järvenpäässä on huolestuttu jalkapallokenttien vähentämisestä. Asiaan on ottanut kantaa Järvenpään Palloseura. Sen mielestä kasvava Järvenpää tarvitsee kunnollisen jalkapallokentän.

-Jalkapallon harrastajamäärät ovat jatkuvassa kasvussa. Ainolan alue tullaan 2020-luvulla ottamaan asuntorakentamiseen, jolloin alueella olevat jalkapallokentät poistuvat, seura kertoo Järvenpään kaupungille toimittamassaan kannanotossaan.

Juholanmäelle on suunnitteilla yksi harjoituskenttä, mutta sen kapasiteetti ei Järvenpään Palloseuran mukaan riitä korvaamaan nykyistä, saatu tulevaa tarvetta.

-Yksi keino lievittää tilapulaa on kaikkien kaupungissa pelattavien ison kentän jalkapallo-otteluiden keskittäminen yhdelle kentälle. Kentän pinnoituksen tulee olla sellainen, että se kestää usean tunnin päivittäisen käytön aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Vaihtoehdoksi jää silloin nykyaikainen jalkapallonurmi, eli tekonurmi.

Tällä hetkellä Järvenpäässä ei ole ainuttakaan Suomen Palloliiton lisenssimääräykset täyttävää jalkapallon kilpailuolosuhdetta.

Noin 1 100 pelaajan Järvenpään Palloseuran joukkueet pelaavat noin 200 ison kentän kotiottelua kaudessa. Päälle tulevat vielä muiden seurojen ottelut.

-Kyseisten ottelujen yhteenlaskettu yleisömäärä on kauden aikana 15 000 – 25 000 katsojaa.

Järvenpään keskustan liikuntapuiston suunnittelu on käynnistynyt. Järvenpään Palloseura vaatii, että Järvenpään liikuntapuistoon tulee rakentaa jalkapallon kotikenttä, jossa on nykyaikaisen jalkapallonurmen lisäksi muun muassa asianmukaiset ja riittävät pukuhuonetilat, katettu 1500-paikkainen katsomo ja iltaotteluihin riittävä valaistus.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.