Keravan taidemuseon värikäs julkisivumaalaus ihastuttaa

Kuvituskuva Keravasta

Keravan taidemuseo Sinkan julkisivu on todellinen väriläiskä Keravan keskustassa Sampolankadulla. Saksalaisen MadC:n eli Claudia Walden kesällä 2017 tekemä julkisivumaalaus on nyt ollut jalankulkijoiden ihasteltavana yli puolitoista vuotta.

Maalaus herättää yhä ihastusta Keravalla.

– Itse olen sitä mieltä, että saksalaisen Claudia Walden eli MadC:n teos on yksi Suomen hienoimmista. Hän on kehittänyt aivan omanlaisen ilmaisutekniikan ja kuvakielen, joka poikkeaa graffitin ja katutaiteen valtavirrasta, kehuu Keravan taidemuseon johtaja Arja Elovirta.

Elovirran mukaan maalauksen ansiosta Keravan taidemuseon rakennus erottuu entistä paremmin muusta katukuvasta.

-Ennen teoksen valmistumista ihminen saattoi seisoa Sinkan nurkalla ja kysellä, missäköhän se museo mahtaa olla.

Keravalle on toki syntynyt katutaidetta paljon muuallekin. Vuosina 2017-2018 Keravan kaupunki käynnisti Kaupunkitaide-projektin, jonka aikana toteutettiin iso muraali Ahjoon ja seinämaalaukset Kalevaan, Sampolaan ja Jakkolaan. Yksitoista bussikatosta on saanut laillisen graffitin pintaansa.

-Keskustan purkutaideprojekti ja sitä seurannut uimahallilla, Jakkolan Alepan tiloissa toteutetut ja parhaillaan Jaakkolassa Nesteen huoltamolla menossa oleva purkutaideprojekti eivät jää tai jääneet pysyviksi, mutta hankkeet jättivät oman energisen ja lähestulkoon legendaarisen jälkensä kaupunkilaisten mieliin, Arja Elovirta kertoo.

-Näiden projektien isä ja koordinaattori, välillä toteuttajakin, on ollut keravalainen graffititaiteilija Jouni Väänänen, jonka ansiosta myös MadC päätyi Keravalle.

-Graffiti istuu hyvin Keravan profiiliin ja täällä onkin ammattitaitoisesti toteutettuja teoksia kohtalaisen monta. Kaikki nämä teokset ja tempaukset ovat enemmän kuin hienoja, mutta toivoisin myös, että ne eivät olisi kaupunkien ainoita väriläiskiä. Muullekin taiteelle tulisi olla tilaa ja tilausta, Elovirta jatkaa.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.