Järjenvastaista! Peukutan! Laajasalontien remontti alkoi

Laajasalon pääväylän muutostöiden käynnistyminen Helsingin ensimmäiseksi nykyajan kaupunkibulevardiksi on herättänyt laajasti huomiota ja kiinnostusta.

Hankkeen herättämästä suuresta kiinnostuksesta kertoo esimerkiksi se, että Helsingin kaupungille kertyi jopa 18 sivua kysymyksiä ja vastauksia Laajasalontien uudistuksesta.

Kaupunki järjesti maaliskuun 2021 loppupuolella kaksi verkkotilaisuutta, joista toinen oli suunnattu alueen asukkaille ja toinen alueen yrittäjille. Verkkotilaisuuksissa osallistujilla oli mahdollisuus esittää kysymyksiä, joihin asiantuntijat vastasivat. Tilaisuuksien jälkeen kaupunki koosti kysymykset ja vastaukset kirjalliseen muotoon ja julkaisi ne verkkosivuillaan.
Maaliskuisiin verkkotilaisuuksiin osallistui yhteensä 250 henkilöä.

Laajasalontien nykyisen moottorikadun muuttaminen kaupunkibulevardiksi on saanut suurta huomiota myös sosiaalisessa mediassa.

Esimerkiksi Facebookin Laajasalo-ryhmässä alueen asukkaat ovat julkaisseet ahkerasti valokuvia Laajasalontien puiden kaadosta.
Yksi Facebook-postaus keräsi 120 kommenttia.

Tässä ja muissakin kommenttiketjuissa Laajasalontien muuttaminen kaupunkibulevardiksi herätti näkemyksiä puolesta ja vastaan:

– Ihan rivakasti pistetty hommat käyntiin, siitä peukku!

– Itse kaupunkibulevardi on varmaan oikein hyvä sitten kun se on valmis. Ei tuota moottoritietä kauniiksi voi sanoa.

– Järjenvastaista tuhota vuosikymmenet hyvin toiminut kokoojaväylä eritasoliittymineen. Asukkaita tulee tuhansittain lisää, joten autoliikenne kasvaa väkisinkin raitiotiestä huolimatta.

– Onkohan tuo kaikkien puiden kaato ja mylläys fiinimpää, kun sitä kutsuu ”bulevardiksi”.

Laajasalontien uudistusta varten on perustettu nettisivujen lisäksi myös oma Facebook-sivu, jonka sisällöstä vastaavat Helsingin kaupunkiympäristön toimiala ja urakoitsija Tieluiska Oy. Laajasalontien Facebook-sivu oli 9. huhtikuuta 2021 mennessä saanut 806 seuraajaa ja 601 tykkääjää.

Laajasalontie on ensimmäinen Helsingin yleiskaavan 2016 mukaisesti kaupunkibulevardiksi muutettava moottoritiemäinen katu. Laajasalontie muuttuu nyt kaupunkibulevardiksi Koirasaarentien ja Yliskyläntien välisellä osuudella. Yliskyläntien liittymästä eteenpäin Herttoniemensalmen sillalle asti tehdään tässä vaiheessa vain pyörätiet eikä Kuukiventien siltaa toistaiseksi pureta.

Jani Jakonen

Laajasalontiellä liikkuu järeitä työkoneita.
Kuukiventien silta säilyy toistaiseksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.