Jakomäen jättiuudistus jatkuu: vanhusten palvelutalo puretaan

Jakomäen Sydän-arkkitehtuurikilpailun havainnekuva. Arkkitehtitoimisto Auer-Sandås ja Arkkitehtitoimisto OPUS

Kaupunki aikoo aloittaa asemakaavamuutoksen tekemisen aivan Jakomäen terveysaseman vieressä sijaitsevan Vuorensyrjän palvelutalon purkamiseksi.

Jakomäen keskustan kehitys jatkuu ja lisää vanhoja rakennuksia saa väistyä uuden rakentamisen tieltä. Alueelle on tulossa uusi palvelutalo ja asuinrakentamista.

Kun Jakomäen sydän valmistui syksyllä 2020, saman katon alle muutti koulu, päiväkoti, leikkipuisto ja nuorisotalo.

Päiväkoti Naavan vanhalle tontille suunnitellaan nyt uutta palvelutaloa, johon Vuorensyrjän palvelutalon asukkaat muuttavat sen valmistuttua. Vastaavasti nykyistä Vuorensyrjän palvelutalon tonttia suunnitellaan muutettavaksi asuinkäyttöön.

Jakomäen sydän aloitti kehityksen

Jakomäen keskustan kehittäminen sai vauhtia vuonna 2016, kun alueen suunnittelusta päätettiin pitää arkkitehtuurikutsukilpailu. Kaupungin monitoimirakennus Jakomäen sydän valmistui 2020.

Uusi palvelurakennus korvaa viisi vanhaa rakennusta, ja viime syksynä Kankarepuiston peruskoulu, varhaiskasvatusyksikkö Kankarepuisto, leikkipuisto Kankarepuisto sekä Jakomäen nuorisotalo muuttivat uuteen taloon. Kun monta kaupungin palvelua tuotiin saman katon alle, tilaa vapautui samalla koko kaupunginosan keskustan kehittymiselle.
Vanhojen purettavien palvelurakennusten paikalle kaupunki kaavoitti uusia asuntoja yli 600 asukkaalle ja tonttien kehittäminen on käynnissä.

Uusi palvelutalo Vuorensyrjän asukkaille

Jakomäen keskustaan entisen Päiväkoti Naavan tontille on tulossa uusi vanhusten palvelutalo, johon Vuorensyrjän asukkaat muuttavat sen valmistuttua.
Vuorensyrjän palvelutalon nykyiset rakennukset ovat huonossa kunnossa.

– Rakennukset kaipaisivat perusteellista peruskorjausta, mutta korjauksista huolimatta rakennukset eivät vastaisi nykypäivän tarpeita. Palvelutalo on päätetty purkaa, kun se on saanut uudet tilat. Vastaavasti, kun palvelutalon tontti tyhjenee, tonttia suunnitellaan muutettavaksi asuinkäyttöön, Helsingin kaupunki tiedotti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.