Itäkeskuksen uimahalli täytti 30 vuotta

Itäkeskuksen uimahalliin on vapaa pääsy torstaina 26.10. Kuva: Konsta Linkola

Itäkeskuksen uimahalli juhlisti kolmekymppisiään torstaina 26. lokakuuta, jolloin juhlapäivän kunniaksi uimahalliin oli koko päivän ajan ilmainen sisäänpääsy.

Ennakkotietojen perusteella juhlapäivänä oli myös ohjelmaa ja tekemistä. Esimerkiksi uimahallin aulassa oli Stadin juhlaorkesterin esityksiä ja kahvitarjoilu. Altaiden puolella oli vesijuoksuopastusta ja maksutonta vesijumppaa.

Helsingin kaupungin liikuntapalvelut keräsi syys-lokakuussa asiakkaiden muistoja Itäkeskuksen uimahallista.

Halli oli aikoinaan tapaus, jonka valmistumista odotettiin erityisesti nuorten parissa kiihkeästi, ja joka myös lunasti korkeat odotukset.

Kävijöiden mieleen ovat jääneet erityisesti vesiliukumäki, hyppytorni ja poreallas sekä kahvilan tarjoilut mokkapaloista berliininmunkkeihin. Monet kävijät kertovat käyneensä hallissa aikoinaan lapsena tai nuorena, ja käyvänsä siellä nykyään omien lapsiensa kanssa.

– Vuonna 1993 avautunut Itäkeskuksen uimahalli on koko perheen virkistyskeskus, joka henkii nostalgista 90-luvun tunnelmaa. Uimahalli on tarjonnut kolmenkymmenen vuoden aikana jo reilusti yli kymmenen miljoonaa liikuntaelämystä helsinkiläisille, kerrottiin kaupungin tiedotteessa.

– Halli vastasi alueella tunnistettuun uimahallin tarpeeseen. Alkusysäyksenä hallin rakentamiselle toimi alueelle valmistunut väestönsuoja, johon etsittiin toimintaa. Halli oli valmistuessaan ja on edelleenkin Euroopan suurin maanalainen uimahalli.

Itäkeskuksen uimahalliin mahtuu kerralla jopa tuhat kävijää. Päivittäinen kävijämäärä vaihtelee yleensä 1000 ja 1500 välillä. Vuositasolla kävijöitä on nykyään noin 350 000.

Uimahallissa on kuusi saunaa, höyrysauna, kolme uima-allasta, poreallas, kylmäallas, iso ja pieni vesiliukumäki, hyppytorni, kunto- ja liikuntasaleja sekä virtuaalilaitteisto omatoimisille vesijumpille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.