Itäkeskuksen eritasoliittymä ajamassa raidehankkeiden ohi

Budjettineuvottelujen tuloksena Helsingin kaupunginhallitus on päättänyt esittää kaupunginvaltuustolle Itäkeskuksen eritasoliittymän toteuttamista aiottua nopeammin.

Helsingin pormestarin investointiohjelmaehdotuksessa Itäväylän ja Kehä I:n eritasoliittymän toteuttaminen alkaisi vasta vuonna 2026. Kaupunginhallitus haluaa, että Kehä I:n ja Itäväylän liittymän uudistamiselle varattuja määrärahoja aikaistetaan kahdella vuodella alkamaan vuodesta 2024.

Kaupunginhallituksen mielestä liittymän suunnittelua ja toteutusta tulisi aikaistaa. Kaupunki pyrkii edistämään hankkeen aikaistusta yhteistyössä valtion kanssa.

Kehä I:n ja Itäväylän liittymän uudistamiselle varatut määrärahat on tärkeää olla käytössä Itäkeskuksen ideakilpailun pohjalta tapahtuvan kehittämisen käynnistyttyä, kaupunginhallitus katsoo.

Mikäli kaupunginvaltuusto hyväksyy kaupunginhallituksen investointiesityksen, Itäkeskuksen eritasoliittymä saattaa toteutua ennen Vihdintien pikaraitiotietä ja Malmin lentokentän pikaraitiotietä. Vihdintien pikaraitiotie on suunniteltu rakennettavan vuodesta 2025 eteenpäin. Vuodesta 2027 eteenpäin on suunniteltu rakennettavan Viikki-Malmin pikaraitiotie.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.