Iso pysäköintikenttä asuntorakentamiseen Kannelmäessä

Kannelmäessä keskeisellä paikalla sijaitseva laaja pysäköintikenttä aiotaan ottaa asuntorakentamiseen.

Pelimannintien ja Klaneettitien kulmaukseen on aikoinaan kaavoitettu useampikerroksisia pysäköintilaitoksia, mutta ne eivät ole toteutuneet. Nyt alueella pysäköidään maantasossa.
Uudessa Pelimannintien ympäristön asemakaavassa pysäköintialueen tilalle suunnitellaan kaksi asuinkerrostaloa. Toisen osoitteena on Pelimannintie 9 ja toisen Pelimannintie 11.
Autojen parkkipaikat voidaan siirtää osoitteeseen Pelimannintie 28, jossa tällä hetkellä sijaitsevaa pysäköintialuetta on mahdollista laajentaa.

Kaupungin tavoitteena on täydennysrakentamalla parantaa alueen kaupunkikuvaa ja monipuolistaa alueen asuntokantaa. Pelimannintien alueella on pääasiassa 1970-luvun isoja kerrostaloja.

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan Pelimannintien ympäristön asemakaavan muuttamisen 7. joulukuuta 2020.
– Kaavaratkaisun toteuttaminen vaikuttaa erityisesti siten, että alueen keskeisten katujen, Klaneettitien ja Pelimannintien kulman kaupunkikuva täydentyy uudella asuntorakentamisella, kerrotaan kaupunginhallituksen päätöksessä.

Pelimannnintien ympäristöön on luvassa uutta asuntorakentamista yhteensä 6 900 kerrosneliömetriä. Asukasmäärän lisäys on noin 170 henkilöä. Klaneettitien varteen osoitetaan uusi pieni liiketila.
Lisäksi läheistä päiväkotitonttia laajennetaan ja sen rakennusoikeutta kasvatetaan. Alueelle saadaan uusi, 240-paikkainen päiväkoti. Se korvaa lähialueen huonokuntoisia päiväkotitiloja. Liikennesuunnitelman mukaan Klaneettikujaa levennetään päiväkodin saattoliikennettä varten.

Heka Oy:n asukkaiden käytössä olevien autopaikkojen sijainti muuttuu osin nykyisestä.