Uusi moottoritieliittymä Kannelmäen Tuoppikujan lähelle

Kannelmäen ja Hakuninmaan pohjoisosien asukkaat ovat saamassa naapuriinsa ison moottoritieliittymän mahdollisesti jo lähivuosina.

Laitilantien, Palotien ja Tuoppikujan lähistön maisemat muuttuvat, kun Hämeenlinnanväylälle rakennettavasta Kuninkaantammen eritasoliittymästä vedetään kokonaan uusi katu Vanhalle Kaarelantielle. Kovelipolun pohjoispuolelle suunnitellaan eritasoliittymän ja Kuninkaantammen lähiön yhdistävä uusi autotie.

Valtion tielaitoksen ja kaupungin virkamiehet perustelevat uutta katu- ja tiehanketta Hämeenlinnanväylän autoruuhkien helpottamisella Kannelmäen ja Vantaan Kaivokselan välillä. Eritasoliittymä tarvitaan myös Kuninkaantammen uuden asuinalueen rakentamisen edistymisen vuoksi.
Uudenmaan ELY-keskus, Helsingin kaupunki ja Vantaan kaupunki ovat laatineet tie- ja katusuunnitelmat Hämeenlinnanväylän parantamisesta ja Kuninkaantammen eritasoliittymän rakentamisesta.

Suunnitelmien uusin esittelyaineisto ja luonnokset ovat esillä 9.-22. joulukuuta 2020 muun muassa Väyläviraston ja Helsingin kaupungin verkkosivuilla. Suunnitelmaluonnosten esittelytilaisuus oli tavoitteena pitää verkkotilaisuutena 16. joulukuuta.
Luonnosten mukaan Hämeenlinnanväylälle suunnitellaan kolmannet kaistat Kannelmäen ja Kaivokselan välille. Lisäksi Hämeenlinnanväylältä puhkaistaan eritasoliittymä Kuninkaantammeen.

Vanhan Kaarelantien, Kuninkaantammen eritasoliittymän ja Kuninkaantammen asuinalueen välille suunnitellaan uusi katu, joka sijoittuu Kehä II:lle aikaisemmin varattuun maastokäytävään. Nykyisiä katuliittymiä parannetaan. Eritasoliittymälle ja uusille kaduille laaditaan tarvittavin osin asemakaavat ja katusuunnitelmat.

Kaivokselan nykyistä eritasoliittymää on tarkoitus parantaa rakentamalla Helsingin suunnasta uusi ramppi Vantaan Silvolan suuntaan. Suunnitelmaluonnokseen sisältyy myös parannuksia Hämeenlinnanväylän bussipysäkeille sekä jalankulun ja pyöräilyn järjestelyille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.