Iso määrä vaihtuvia nopeusrajoituksia Nurmijärvelle

35
Hämeenlinnanväylä on karttakuvassa merkitty poikittain, pohjoinen ilmansuunta on oikealla.

Hämeenlinnanväylälle eli valtatie kolmelle on Nurmijärven alueella luvassa useita vaihtuvia nopeusrajoitusmerkkejä ja digitaalisia tiedotusopasteita.

Osana Klaukkalan ohikulkutien rakentamista parannetaan valtatie 3:n liikenneturvallisuutta toteuttamalla liikenteenhallintajärjestelmä Klaukkalan ja Nurmijärven Kirkonkylän välille.
Työt valmistuvat vuoden 2021 loppuun mennessä.

– Vaihtuvilla nopeusrajoitusmerkeillä pystytään tasaamaan vilkkaasti liikennöidyn Hämeenlinnanväylän ruuhkahuippuja, kun nopeusrajoituksia voidaan muuttaa keli- ja liikenneolosuhteiden mukaan, kertoo projekti-insinööri Marja Wuori valtion Väyläviraston tiedotteessa.

– Tienvarteen asennettavien sähköisten tiedotusopasteiden avulla saadaan tienkäyttäjille viestittyä mahdollisista liikenteen poikkeustilanteista. Kun liikenteen sujuvuus ja ennakoitavuus paranevat, edistää se myös liikenneturvallisuutta, Marja Wuori jatkaa.

Hämeenlinnanväylän nykyinen liikenteenhallintajärjestelmä alkaa hieman Kehä III:n eteläpuolelta, ja se ulottuu kaksi kilometriä Klaukkalantien pohjoispuolelle. Noin yhdeksän kilometrin matkalle valtatie 3:lla toteutettava liikenteenhallintajärjestelmän laajennus sisältää 16 uutta vaihtuvaa nopeusrajoitusmerkkiä.

Lisäksi asennetaan kolme uutta vaihtuvaa tiedotusopastetta ja varoitusmerkkiä sekä sään ja liikenteen mittauslaitteita. Klaukkalan ohikulkutielle pystytetään yksi uusi vaihtuva tiedotusopaste.

– Fintraffic Tie (aiemmin ITM Finland) on mukana liikenteenhallintajärjestelmän toteutuksessa ja testauksissa. Käyttöönoton jälkeen tieliikennekeskuksemme alkaa hallinnoida järjestelmää. Nyt toteutettava kokonaisuus mahdollistaa entistä paremman tilannekuvan saamisen sekä viestinnän autoilijoille häiriötilanteista, sanoi tiedotteessa yksikönpäällikkö Jukka Värri.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.