Nurmijärvi panostaa ikäihmisten terveysliikuntaan

kuvituskuva

Nurmijärven kunta on liittynyt mukaan Ikäinstituutin koordinoimaan Voimaa vanhuuteen -terveysliikuntaohjelmaan.

Siinä lisätään kotona itsenäisesti asuvien ikäihmisten liikkumis- ja ulkoilumahdollisuuksia.

Valtakunnalliseen terveysliikuntaohjelmaan valittiin maaliskuussa 2021 kymmenen uutta kuntaa.

Suurin osa yli 75-vuotiaista ihmisistä asuu vielä omassa kodissa ilman säännöllisiä palveluita. Ikäihmiset, joilla on liikkumisvaikeuksia, tarvitsevat liikkumiskyvyn, osallisuuden ja itsenäisen selviytymisen avuksi terveysliikuntaa. Neljäsosa iäkkäiden kaatumisista on ehkäistävissä säännöllisellä voima- ja tasapainoharjoittelulla, tiedottaa Nurmijärven kunta.

– Ikäinstituutti tarjoaa kunnan ammattilaisille ja vertaisohjaajille maksuttomia koulutuksia ja verkostotapaamisia. Iäkkäiden kuntalaisten ja Nurmijärven kunnan poikkisektorisen Voimaa vanhuuteen -yhteistyöryhmän kanssa kehitetään iäkkäiden tarpeita ja toiveita vastaavaa terveysliikuntaa”, kiteyttää ohjelmajohtaja Katja Borodulin tiedotteessa.

Ikäinstituutti on ideoinut Voimaa vanhuuteen -kuntien kanssa monia turvallisia tapoja liikkua myös poikkeusaikana, esimerkiksi etäjumpan.

Nurmijärven Voimaa vanhuuteen -työtä johtaa liikuntapäällikkö Joose Kemppainen.

– Tarkoituksena on löytää Voimaa Vanhuuteen-ohjelman avulla kunnan keskeisimmät kehityskohdat ikäihmisten liikuntapalveluiden osalta. Ohjelma tarjoaa mahdollisuuden jalkauttaa Ikäinstituutin olemassa olevia hyviä käytänteitä ja laadukkaita koulutusmahdollisuuksia alueemme eri toimijoille, sanoo Joose Kemppainen.

– Jo hakuvaiheessa kävi selväksi, että Nurmijärvellä on laaja yhdistys- ja järjestöverkosto, jotka ovat kiinnostuneita yhteisen toiminnan kehittämiseen. Tämän yhteistyön eteenpäin vieminen on varmasti yksi keskeisimpiä tavoitteita tulevalle Voimaa Vanhuuteen-ohjelmaan, Kemppainen jatkaa.

Ikäinstituutin Voimaa vanhuuteen -ohjelmassa on ollut tähän mennessä mukana 86 kuntaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.