Tunnettu kansanedustaja haluaa eroon Herttoniemen lumenkaatopaikasta

Helsinkiläispäättäjät joutuvat pohtimaan kaupungin lumenkaatopaikoista aiheutuvia haittoja, vaikka talvesta ei ole vielä tietoakaan.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee elokuun lopussa kaupunginvaltuutettu Tuula Haataisen valtuustoaloitetta, jossa vaaditaan Herttoniemen lumenvastaanottopaikan sulkemista ja korvaavan turvallisen paikan etsimistä lumen vastaanotolle. Itähelsinkiläinen Haatainen on paitsi kaupunginvaltuutettu, myös kansanedustaja ja entinen ministeri.

– Lumirekkojen ajoreitti kulkee kapealle Majavatielle asutuksen ympäröimää Siilitietä ja Hiihtomäentietä pitkin. Alueen kadut ja jalkakäytävät ovat erittäin kapeita. Raskaiden ajoneuvojen vuoksi runsaslumisena talvena alueella on raportoitu useita läheltä piti -tilanteita suojateillä, lasten koulumatkaan sisältyvien jalkakäytävien vaarallista käyttöä ajoreittinä sekä muita vakavia vaaratilanteita ja jatkuvaa häiriötä, kerrotaan Haataisen viime talvena jättämässä valtuustoaloitteessa.

Aloitteen on allekirjoittanut 17 muuta kaupunginvaltuutettua.

Helsingin kaupunki ei ole näillä näkymin taipumassa Haataisen ja muiden valtuutettujen ehdotukseen. Herttoniemen vastaanottoalue on erityisen merkittävä osa kaakkoisen ja itäisen Helsingin lumihuoltoverkostoa, josta jo nykytilanteessa puuttuu vastaanottokapasiteettia.

Kaupunkisuunnittelutoimen virkamiehet kuitenkin lupaavat puuttua Herttoniemen lumenvastaanottopaikan aiheuttamiin liikennehaittoihin. Virastossa on käynnistetty suunnittelutyö vastaanottopaikan liikenneyhteyksien kehittämiseksi siten, että valtuustoaloitteessakin esitetyt häiriöt ja vaaratilanteet voidaan jatkossa ehkäistä.

Mikäli kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenet ovat asiasta samaa mieltä kuin virkamiehet, Haataisen aloitteeseen annettava Helsingin kaupungin vastausesitys etenee seuraavaksi kaupunginhallitukseen ja sieltä kaupunginvaltuustoon.