Ikäihmiset kulttuuriretkille kotisohvaltaan Laajasalossa

Laajasalon kotihoidon asiakkaille on tämän vuoden aikana tarjottu etänä improvisaatioteatteria ja retkiä kulttuurikohteisiin.

Helsingin kaupunki tarjoaa taide- ja kulttuurielämyksiä etänä kotihoidon asiakkaille tablettitietokoneiden välityksellä. Laajasalo on toiminut pilottialueena. Tavoitteena on edistää kotona asuvien digitaalisia palveluita.

Teknologian avulla myös huonokuntoiset ikäihmiset pääsevät kokemaan jotain uutta, lähihoitaja Nina Blåfield kertoo Laajasalon kotihoidosta.

Etälähetykset ovat vuorovaikutteisia ryhmäpuheluita, jotka tehdään tablettitietokoneen kautta. Tablettitietokoneita on Helsingissä noin 800 kotihoidon asiakkaalla.

Tabletin pirahtaessa kotihoidon asiakas pääsee vuorovaikutteiselle matkalle esimerkiksi Ellen Thesleffin näyttelyyn.

Soili, 87, ja Eila, 91, seurasivat taidemuseo HAM:ista lähetettyä opastusta kodeistaan ensimmäistä kertaa.

– Harvinaisen hyvä selostus ja voi tätä suositella muillekin. Niin harvoin pääsee taiteen pariin, ensikertalaiset kommentoivat.

Tänä syksynä kotihoidon asiakkaat pääsevät vielä muun muassa osallistumaan Helsingin kaupunginteatterin runohetkiin sekä Maria Baric Companyn nukketeatteriin.

– Olemme innoissamme siitä, millaista palautetta olemme saaneet sekä kotihoidon kautta asiakkailta että kulttuurisisältöjen tuottajilta. Tabletin välityksellä on koettu aitoa vuorovaikutusta kulttuurin äärellä, kertoo hankkeen projektipäällikkö Outi Sivonen.