Uusi sopimus: Jääkiekon MM-kisat jatkossa vain netissä?

Jääkiekon MM-kisat ovat maailman arvostetuin ja seuratuin turnaus kansainvälisille kiekkojoukkueille. Pohjoismaista Suomi ja Ruotsi ovat olleet kisojen kärkijoukkueita vuodesta toiseen. Tuoreessa muistissa on Leijonamiehistön upea voitto viime vuoden turnauksessa Slovakiassa. Sitä edellisen kerran voitonjuhlia on päästy viettämään Suomessa vuonna 2011.

MM-kisojen televisiointioikeudet ovat olleet kuumaa kauppatavaraa jo vuosien ajan ja monet kansalliset yleisradioyhtiöt ovat joutuneet luopumaan kisojen lähetysoikeuksista kaupallisten mediajättien edessä.

Kilpalaulantaa ruotsalaisomisteisten mediajättien välillä

Suomessa MM-kisat näkyvät toistaiseksi Telia-omisteisilla C Morella sekä MTV3-kanavalla. Mediaoikeudet nyt ”kaapannut”, niin ikään ruotsalainen, NENT Group hallitsee puolestaan Viasatin urheilukanavia ja Viaplayta. Yhtiö on näyttänyt MM-kisoja Ruotsissa jo pitempään, mutta nyt tehty sopimus kattaa siis  lähetysoikeudet myös Suomeen. Yhtiön tiedotteen mukaan osa MM-kisojen peleistä tulee olemaan katsottavissa myös ilmaiseksi. Mitkä pelit ja millä kanavalla Suomessa? – sitä yhtiö ei vielä kerro.

Huomioitavaa on ettei NENT Groupilla ole yhtään perinteiseen, eli lineaariseen lähetystekniikkaan perustuvaa maksutonta tv-kanavaa Suomessa. Lähetyksiä, kuten Huuhkajien pelejä, onkin tarjottu maksutta katsottavaksi vain streaming-lähetyksinä Viafree -verkkopalvelussa. Ruotsissa yhtiön palveluvalikoimaan kuuluu myös antenniverkoissa näkyvä kanava TV3.

Vuodesta 2024 eteenpäin mediaoikeudet ovat Nordic Entertainment Groupilla (NENT Group)

Ruotsalainen Nasdaq Stocholmissa listattu Nordic Entertainment Group on hankkinut kaikki Pohjoismaat kattavat mediaoikeudet Kansainvälisen jääkiekkoliiton järjestämiin jääkiekon MM-kisoihin vuosiksi 2024 – 2028. Oikeuspakettiin kuuluvat jääkiekon MM-kisojen lisäksi myös jääkiekon 1. ja 2. divisioonan MM-kisat.

NENT group kertoo olevansa ”Pohjoismaiden johtava viihdeyhtiö”. Yhtään suomalaista ei kuitenkaan yhtiön johtoryhmässä istu.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.