Hyvästi VR:n talot – ensimmäinen Ogelin Verso muuttovalmis

Oulunkylän laajin kaupunkiuudistus vuosikymmeniin on edennyt vauhdikkaasti Maaherrantien, Jokiniementien ja Larin Kyöstin tien rajaamalla alueella. Muutoksen suuruutta kuvaa se, että tänne aiotaan rakentaa kodit 1 200 asukkaalle, mikä melkein vastaa Veräjälaakson nykyistä asukasmäärää.

VR:n yhdeksän asuinkerrostalon purkaminen osoitteessa Jokiniementie 40 on ollut tämän syksyn suururakka. Vastapäätä on juuri valmistunut Ogelin Verso-korttelin ensimmäinen asuinkerrostalo VR:n entisen varikkoalueen paikalle ja talo on muuttovalmis 27. marraskuuta. Samaan aikaan on myönnetty luvat asuinkerrostalojen rakentamiseksi kahden viime keväänä puretun toimistotalon tontille.

Monet Oulunkylän ja Veräjämäen asukkaat ovat pysähtyneet katselemaan, kun työmaakoneet ovat moukaroineet maan tasalle VR:n entisiä työsuhde-asuntoja. Tilalle on asemakaavoitettu ”viisaan liikkumisen kortteli”, jonka asukkaita kannustetaan ympäristöystävällisten liikennemuotojen käyttämiseen. Joulukuussa 2019 lainvoimaiseksi tullut asemakaava pohjautuu suunnittelukilpailun voittaneeseen ehdotukseen ”Syyssonaatti”.

Purettuja VR:n työsuhde-asuntoja oli täällä 155. Tulevaisuudessa kortteliin nousee 500 vuokra-, omistus- ja osaomistusasuntoa. Sato ja Y-Säätiö ostivat korttelin VR Groupilta joulukuussa 2019.

VR:n talojen viereisiltä tonteilta on aiemmin purettu kaksi toimistotaloa. Niiden paikalle on nyt marraskuussa myönnetty rakennusluvat asuinkerrostalojen rakentamiseksi.

Helsingin kaupungin ympäristö- ja lupajaoston päätöksen mukaan osoitteeseen Larin Kyöstin tie 6 nousee Asunto Oy Helsingin Länsmanni, Se käsittää kaksi 4-kerroksista taloa ja yhden 7-kerroksisen talon. Taloihin tulee yhteensä 52 asuntoa.

Osoitteeseen Larin Kyöstin tie 8 toteutetaan Asunto Oy Helsingin Maaherra, joka käsittää kaksi 7-kerroksista ja yhden 4-kerroksisen talon. Taloyhtiöön tulee yhteensä 69 asuntoa.

Yksi vanha toimistotalo nököttää vielä paikallaan osoitteessa Larin Kyöstin tie 4. Senkin tilalle on kaavoitettu asuinkerrostalo.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.