Valtava purkutyömaa Pitäjänmäessä – Vehon talo meni jo

Siinä ne nyt ovat tuhansina palasina. Pitäjänmäkeen 1950-luvulla rakennetun yli 100 metriä pitkän autokorjaamohallin purkujätteet.

Täällä Kutomotie 1:n tontilla korjattiin ja huollettiin Mercedes Benzin ja Fordin arvokkaita autoja. Veho Oy:llä oli Kutomotiellä myös vaihtoautojen myyntipiste, kunnes yhtiö luopui Kutomotien rakennuksistaan vuonna 2016.

Puretun autokorjaamohallin takana purkuvuoroaan odottavat useat Stockmann Oy:n käytössä olleet rakennukset, kuten entinen päävarasto lastauslaitureineen.

Käynnissä on yksi Pitäjänmäen merkittävimmistä uudistuksista. Kutomotie 1 on iso ja perinteikäs teollisuuskäytössä ollut korttelialue ja Pitäjänmäki on aina ollut maankuulu autoalan keskittymä. Nyt kortteli muuttuu asuinalueeksi, jonne rakennetaan kerrostalokodit arviolta 1200 asukkaalle.

Aivan kaikkia Kutomotie 1:n vanhoja rakennuksia ei pureta. Historiasta jäävät muistuttamaan Stockmannin entinen vaateneulomo eli ateljeerakennus, entinen bensiiniasema mainostorneineen sekä lämpökeskuksen 23 metriä korkea punatiilinen savupiippu.

Millaiseen ympäristöön uudet asukkaat tulevat muuttamaan? Eivät ainakaan mihinkään nukkumalähiöön. Alueen virallisena nimenä säilyy Pitäjänmäen yritysalue ja sen mukaisesti täällä on jatkossakin paljon työpaikkoja, ja ne edustavat hyvin erilaisia toimialoja. Tulevien asuintalojen vieressä sijaitsee kaksi ruokakauppaa, ruokaravintoloita, kioski, Alko ja Talin liikuntapuisto. Ja ensimmäisten asuintalojen valmistuessa ei Raide-Jokeriakaan tarvitse odottaa kovin pitkään.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.