Hyönteisille avattiin oma ”ravintolaketju” Pörriäispuffet

Pölyttäjähyönteisille on avattu oma Pörriäispuffet-ravintolaketju, jonka toimintaa yleisö pääsee seuraamaan myös netissä Pörriäislivessä.

Lisätäkseen tietoisuutta ja parantaakseen pölyttäjähyönteisten elinoloja kaupunkiolosuhteissa Valio Luomu on avannut neljä Pörriäisbuffettia Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Oulussa.

Pörriäispuffet-ravintola on pientä puista lasten kesämökkiä muistuttava rakennelma, johon on laitettu pölyttäjähyönteisiä kiinnostavaa kasvillisuutta. Niissä on myös minikokoisia ravintolapöytiä pikkuruisine astioineen.

Nyt avattujen Pörriäisbuffettien ruokalista on suunniteltu yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa. Listalta löytyy pölyttäjien suosikkeja kuten laventelia, mäkimeiramia, mirrinminttua, hunajakukkaa, päivänkakkaraa ja auringonkukkaa.

Pörriäisbuffetit ovat avoinna Helsingissä Töölönlahdella, Turussa Puolalanpuistossa, Tampereella Näsinpuistossa ja Oulussa Snellmaninpuistossa. 1.-31. elokuuta.

Buffettien ja pölyttäjien elämää pääsee seuraamaan paitsi paikan päällä niin myös 24/7 Pörriäislivessä Youtubessa.

Valio perustelee Pörriäispuffettien perustamista luonnon monimuotoisuuden heikkenemisellä ja lajien uhanalaisuudella.

– Yksi uhanalaisista eläinryhmistä on pölyttäjät, joka pitää sisällään noin 200 000 lajia. Luonnon lisäksi pölyttäjäkato on vakava uhka myös ihmiskunnalle, sillä ilman pölyttäjiä jopa neljäsosa ihmiskunnan ruoasta jäisi tuottamatta, kerrotaan yhtiön tiedotteessa.

Kaupungistuminen ja tiivis rakentaminen vähentää pölyttäjille sopivien elinympäristöjen määrää.

– Nyt avatut pörriäisten ikiomat ravintolat tarjoavat paitsi arvokasta ravintoa pölyttäjille, kuten perhosille, mehiläisille ja kimalaisille, mutta lisäävät myös tietoutta kaupungistumisen vaikutuksesta pölyttäjien vähenemiseen. Haluamme esimerkillämme näyttää, että pienillä teoilla on väliä ja kannustaa kaupunkilaisia auttamaan pörriäisiä esimerkiksi omilla pihoillaan ja parvekkeillaan, kertoo kategoriapäällikkö Mirva Tollet Valiolta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.