Hotelli on rakenteilla Herttoniemessä

Havainnekuva Herttoniemen hotellista. Kuvaaja: Playa Arkkitehdit Oy

Herttoniemen yritysalueella on kesän aikana uurastettu uuden hotellin rakennustyömaalla.

Hanke sai poikkeamisluvan ja rakennusluvan ennen asemakaavan muutoksen hyväksymistä, ja asemakaavamuutoskin tuli lainvoimaiseksi heinäkuussa.

Kyse on rakennusyhtiö JM Suomi Oy:n ja pohjoismaisen kiinteistösijoitusyhtiön NREP:n yhteistyössä toteuttamasta hankkeesta, jossa uusi Noli Studios rakennetaan Herttoniemen Sohlberg-kortteliin.

– Noli Studios, joka on NREP:n kehittämä hotellitason palvelut ja kodin mukavuuden yhdistämä konsepti, avataan Työnjohtajankadulle keväällä 2023, kerrotaan JM Suomi Oy:n nettisivulla.

Samantyyppinen hanke on parhaillaan rakenteilla myös Malmin keskustassa. Malmin hotellista tulee 16-kerroksinen, Herttoniemen kohteeseen tulee rakennusyhtiön mukaan yhdeksän kerrosta.

– Teollisesta historiastaan tunnettu Herttoniemi on kehittynyt nopeasti vetovoimaiseksi kaupunkikeskittymäksi. Metroaseman lähelle, 200 metrin päähän Hertsi-kauppakeskuksesta, on parhaillaan kehitteillä uusi asuinkortteli, jonka osaksi Herttoniemen Noli Studios valmistuu, rakennusyhtiö tiedotti viime keväänä.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi hotellin kaavamuutoksen toukokuussa 2021. Kaavamuutos mahdollistaa noin 8 800 kerrosneliömetrin kokoisen hotellin rakentamisen pysäköintititalon yhteyteen. Vanhassa kaavassa tontille oli osoitettu toimitiloja, liikuntatiloja ja vuokravarastoja.

– Hotellin toteuttamisen nopeuttamiseksi on kaavaprosessin aikana myönnetty maankäyttöjohtajan hyväksymä poikkeuslupa, jonka sisältö vastaa tätä kaavamuutosta, kerrottiin kaavamuutoksen selostuksessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.