Sata legendaa valittu: mukana Hjallis Harkimo ja Åke Blomqvist

Yksi legendoiksi valituista. Tapio Rautavaara laulaa ja soittaa resonaattikitaraa Velodromilla. Kuva: Väinö Kannisto/Helsingin kaupunginmuseo.

Helsingin kaupungin liikuntapalvelut eli entinen liikuntavirasto täyttää kuluvana vuonna sata vuotta. Juhlavuoden kunniaksi on nimetty sata legendaarista henkilöä, jotka ovat suuresti vaikuttaneet helsinkiläiseen urheiluun ja liikuntaan.

Sadan urheiluun liittyvän helsinkiläislegendan joukossa ovat esimerkiksi yleisurheilija ja jousiampuja Tapio Rautavaara, tanssija Åke Blomqvist, jalkapalloilija Mikael Forssell, jääkiekkoilija Mikael Granlund, liikuntavaikuttaja Hjallis Harkimo sekä ratapyöräilijä Mira Kasslin. Listalle ovat päässeet muun muassa myös liikuntavaikuttaja Eevi Kaasinen, sulkapalloilija Pontus Jäntti, ratsastaja Kyra Kyrklund ja uimahyppääjä Juha Ovaskainen.

Helsingin kaupunki on vuodesta 1964 lähtien jakanut Vuoden helsinkiläisurheilija -tunnustuspalkinnon, jonka saaneet urheilijat nimettiin automaattisesti sadan helsinkiläislegendan joukkoon. Loppujen henkilöiden valintaan kaupunki pyysi apua yleisökyselyllä, jonka vastauksia hyödyntäen urheilun ja liikunnan asiantuntijoista koostuva raati valitsi helsinkiläislegendat. Lopullisella listalle urheilijoiden lisäksi valittiin liikuntavaikuttajia ja henkilöitä, jotka ovat jättäneet jälkensä muilla tavoilla helsinkiläiseen liikunta- tai urheiluhistoriaan.

Helsingin liikuntapalveluiden satavuotistaipaleen kunniaksi kaupungin ytimeen Keskuskadulle on pystytetty valokuvanäyttely, jonka yhteydessä on myös sadan helsinkiläislegendan nimistä koostuvat kunniataulut. Näyttelyn valokuvat ovat peräisin Helsingin kaupunginmuseosta.

Näyttely on Keskuskadulla 31.8.2019 asti. Sadan helsinkiläislegendan kunniataulut tulevat myös esille Töölön kisahalliin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.