Hietaniemi sai uuden vesipostin

Hietaniemen uimarannan vanha vesiposti on vaihdettu täysin uuteen vesipostimalliin.

Uusi vesiposti on valmis ensi kesään silmällä pitäen, mutta se palvelee myös tämän syksyn ulkoilijoita.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut, HSY ylläpitää pääkaupunkiseudulla yli 70:ää vesipostia. Vanhin vesipostimalli on ollut käytössä Helsingissä jo 1900-luvun alkupuolelta lähtien.
Vesipostiverkosto on ajalta, jolloin ne toimivat asuntojen käyttöveden vedenottopaikkoina. Nykyisin käyttövesi kulkee vesijohdoissa jokaisen asunnon omaan hanaan saakka.

– Haluamme silti jatkaa vesipostien tarinaa kaupunkilaisten janonsammuttajina tarjoamalla raikasta juomavettä ulkoilijoille ja kaupungilla liikkuville, kertoi tiedotteessa HSY:n ympäristöasiantuntija Heini Snellman.

Hanavesi on raikas ja ekologinen janojuoma. Juomaa janoava tarvitsee ainoastaan oman pullon täytettäväksi, Heini Snellman jatkoi.

HSY:llä on kaksi uutta vesipostimallia, joilla voidaan korvata vanhoja toimimattomia vesiposteja. Hietaniemen uimarannan vesiposti on ulkonäöltään modernimpi ja veden ottaminen on helppoa jalkapedaalin avulla.

Toinen vesipostimalli on ulkonäöltään perinteisempi ja sopii siksi esimerkiksi vanhojen rakennusten läheisyyteen.

HSY:n vesipostit ovat käytössä säävarauksella lokakuun loppuun, jonka jälkeen ne jäävät talvilevolle huhtikuulle saakka.