Keski-Helsingissä äänestetään lukuisista OmaStadi-ehdotuksista

Stadiluotsi Gritten Naams

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia ja yksi väylä kaupunkilaisille vaikuttaa kaupungin palveluihin ja asuinympäristöön.

OmaStadin toisella kierroksella Helsinki käyttää 8,8 miljoonaa euroa kaupunkilaisten tekemien ehdotusten toteuttamiseen. Lokakuun äänestyksessä jokainen tänä vuonna 12 vuotta täyttävä ja sitä vanhempi helsinkiläinen saa äänestää. Eniten ääniä saaneet ehdotukset toteutetaan, Helsingin kaupunki tiedottaa.

Syksyllä 2020 kaupunkilaiset jättivät yhteensä lähes 1 500 ideaa kaupungin kehittämiseksi. Määrällisesti eniten ideoita annettiin teemoista liikunta ja ulkoilu, puistot ja luonto sekä rakennettu ympäristö.

Ideoiden arvioinnin jälkeen käynnistyi yhteiskehittäminen, jonka aikana ideoista tehtiin OmaStadin kriteerit täyttäviä ehdotuksia vuoropuhelussa kaupungin eri toimialojen asiantuntijoiden ja asukkaiden välillä. Äänestykseen etenevien ehdotusten lukumäärä selviää syksyn aikana pormestarin päätöksestä. Kaikki ehdotukset ovat jo nyt nähtävillä omastadi.hel.fi-sivustolla.

Keskisen suurpiirin alueella jätettiin 146 ideaa, joista 125 täytti OmaStadi-kriteerit ja eteni yhteiskehittämisvaiheeseen.

Tällä hetkellä mukana on 58 keskisen Helsingin kehittämiseen liittyvää ehdotusta, joista suurin osa etenee äänestykseen. Keskisen suurpiirin määräraha on OmaStadissa 1 040 790 euroa.

– Keskisen Helsingin asukkaiden tekemät ehdotukset toisivat toteutuessaan iloa ja lisäisivät viihtyisyyttä koko alueelle. Koko kaupunkia koskevissa ehdotuksissa näkyy kaupunkilaisten innovatiivisuus ja muun muassa halu lisätä yhteisöllisyyttä kaupungissa. Liikunta ja ulkoilu, lähiluonto sekä yhdessä tekeminen korostuivat kaikissa kaupunkilaisten tekemissä ehdotuksissa, keskisen suurpiirin stadiluotsi Gritten Naams kertoo.

Gritten Naams aloitti syksyllä 2020 keskisen Helsingin stadiluotsin tehtävässä.

– Stadiluotsina tehtäväni on edistää kaupunkilaisten osallistumismahdollisuuksia sekä tarjota tukea ja neuvoa osallistuvan budjetoinnin eri vaiheissa. Minuun voi olla yhteydessä, jos kaipaa apua tai neuvoja Helsingin kaupungin palveluihin liittyvissä osallisuus- ja vaikuttamiskysymyksissä.

Helsingin keskiseen suurpiiriin kuuluvat muun muassa Kallio, Pasila, Kalasatama ja Arabianranta.

OmaStadin äänestysohjeet ja muut lisätiedot löytyvät omastadi.hel.fi-sivustolta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.