Helsinki jakoi korona-avustuksia liikuntaseuroille

Kuva: Helsingin kaupunki / Konsta Linkola.

Koronaviruspandemia on heikentänyt helsinkiläisten liikuntaseurojen toimintaedellytyksiä huomattavasti. Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto päätti 8. joulukuuta 2020 helsinkiläisille liikuntaseuroille suunnatun korona-avustuksen sekä kohdennetun toiminta-avustuksen saajat.

Avustuksia myönnettiin nyt yhteensä 178 101 euroa.

Liikuntajaosto kohdensi korona-avustusta kahdeksalle seuralle yhteensä 40 100 euroa. Kohdennettua toiminta-avustusta koulujen liikuntasalien sulkemisesta aiheutuneisiin taloudellisiin ja toiminnallisiin haasteisiin jaosto myönsi vuonna 2020 yhteensä 138 001 euroa.

Helsingin kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että korona-avustuksen sekä kohdennetun toiminta-avustuksen tavoitteena on turvata seurojen toimintakyky poikkeustilanteessa. Lisäksi toteutetaan Helsingin kaupungin strategisia tavoitteita lasten, nuorten ja perheiden harrastamisen edistämiseksi sekä liikkumattomuuden vähentämiseksi.

Kohdennettu toiminta-avustus on yleisluontoinen avustus, joka myönnetään koulujen liikuntasalien ilta- ja vapaa-ajankäytön sulkeutumisesta 1.8.-31.12.2020 välisenä aikana aiheutuneen yleishyödyllisen toiminnan alijäämään. Seura saa itse päättää avustuksen kohdentamisesta.

Avustusten hakuaika oli 5.10.-1.11.2020. Korona-avustushakemuksia kaupungille lähetettiin määräaikaan mennessä 12 kappaletta, kohdennetun toiminta-avustuksen hakemuksia oli 16.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.