Helsingin metroon asennetaan pistorasiat

Helsingin ja Espoon metroon on luvassa pistorasiat kännykän ja muiden mobiililaitteiden lataamista varten.

Tieto ilmenee nuorten aloitteeseen annetusta Helsingin kaupungin vastauksesta. Nuorten aloitteessa kerrotaan, että metrojunissa ei nykyisin ole mitään mahdollisuutta ladata elektroniikkalaitteita.

Vanhoihin 1980-luvun metrovaunuihin asennetaan pistorasiat matkustajien käyttöön metrojunien peruskorjauksen yhteydessä. Vanhoja M100- ja M200-metrojunia peruskorjataan vaiheittain usean vuoden aikana. Peruskorjattuja junia palautuu matkustajaliikenteeseen tasaisella tahdilla vuoteen 2023 saakka.

– Myös uusimman länsimetroa varten hankitun M300-metrojunasarjan osalta junavalmistajalta on pyydetty tarjousta latauspistokkeiden lisäämisestä kalustoon, kerrotaan apulaispormestari Anni Sinnemäen vastauksessa nuorten aloitteeseen.

Nuorten jättämässä aloitteessa todetaan, että lataaminen metromatkan aikana on tarpeellista, koska metromatka voi kestää kauan ja musiikin kuuntelu on hyvä tapa saada aika kulumaan.

Kuitenkaan akku ei elektroniikkalaitteissa kestä loputtomiin ja jossakin kohtaa syntyy tarve akun lataamiselle.

Helsinkiläiset 13-17-vuotiaat nuoret voivat jättää kaupungin aloitteita, joihin kaupungin virkamiehet antavat vastauksen. Kaupunginvaltuusto saa tiedokseen nuorten jättämät aloitteet pari kertaa vuodessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.