Harjulan kampuksen peruskivi muurattiin Loutissa

Järvenpään Loutin kaupunginosaan rakennetaan kampus, joka on tarkoitettu päiväkotilapsille ja alakoululaisille.

Harjulan kampuksen peruskivi muurattiin Järvenpäässä 10. joulukuuta 2020.

Tilaisuus pidettiin pienimuotoisena ja henkilömäärältään rajattuna koronaepidemian vuoksi. Tapahtumaan osallistuivat Järvenpään kaupungin, Mestaritoiminta Oy:n ja rakennusurakasta vastaavan Fira Oy:n edustajat.

Tulevia sukupolvia varten Harjulan kampuksen peruskiveen muurattiin aikakapseli. Harjulan koulun 3. ja 4. luokan oppilaskunnan edustajat laittoivat kapseliin kampuksen rakennuspiirustukset, onnen kolikoita sekä lasten toiveita ja ajatuksia unelmien koulusta.

Harjulan kampus rakennetaan vanhan Harjulan koulun paikalle. Joustavat ja muunneltavat koulutilat on suunniteltu noin 450 lapselle. Päiväkoti- ja esiopetustiloja tulee noin 150 lapselle.

– Harjulan uutta kampusta on suunniteltu yhteistyössä käyttäjien, koulun ja varhaiskasvatuksen henkilöstön ja lasten kanssa jo syksystä 2019 lähtien, tiedotti Järvenpään kaupunki.

Valmistuttuaan Harjula on Järvenpäässä ensimmäinen kouluyhteisö, jossa varhaiskasvatus ja perusopetus kuudenteen luokkaan saakka toimivat yhteisöllisesti samalla kampuksella.

– Varhaiskasvatus sijoittuu kokonaisuudessaan uudisosaan. Perusopetus jaetaan kolmeen eri soluun uudisrakennukseen ja vanhaan osaan, joita voi ajatella omina pieninä kyläkouluinaan.

Rakennustyöt on tarkoitus saada valmiiksi kevään 2022 aikana, jolloin lapset henkilökuntineen aloittavat uusissa tiloissa syksyllä 2022. Sitä ennen kaupunkilaiset pääsevät tutustumaan kampukseen, jonka on tarkoitus olla auki myös ilta- ja viikonloppukäyttäjille.