Keravan muuttuneita maisemia esitellään Anttilan talon ikkunassa

Asemantie 2, vanha kuva 1967, kuvaaja Väinö Kerminen, uusi kuva Ilkka Kallio, 2020

Keravan Anttilan talon ikkunassa järjestetään mielenkiintoinen muutaman päivän kestävä kuvakavalkadi, joka tuo esille Keravan muuttuneita maisemia.

Kuvat matkalla – Kerava ennen ja nyt” on kuvakavalkadi, joka tuo esiin vanhaa ja nykypäivän Keravaa valokuvin. Kavalkadissa on esitettynä ensin vanha kuva, jonka jälkeen tulee nykypäivän kuva, samalta paikalta otettuna.

– Kerava on muuttunut vuosien varrella paljon. Silmä ei sitä aina huomaa. Vaikka muutokset ovat tapahtuneet monen vuosikymmenen saatossa, ja lähihistoriassa, on hyvä palata välillä muistelemaan näitä muutoksia, kerrotaan Keravan kaupungin tiedotteessa.

Kuvat matkalla -kuvakavalkadin kuvat ovat lähinnä Keravan keskustasta sekä Saviolta. Vanhat kaupunkikuvat ovat vuosien 1949-2000 varrelta. Kuvat eivät ole esityksessä kronologisessa järjestyksessä.

Kuvapareja kuvakavalkadissa on 22 kappaletta. Ensin esitetään kuva vuosien takaa, jonka jälkeen tulee kuva samasta paikasta, tänä vuonna kuvattuna. Nämä kuvat esitetään vielä yhteisenä, rinnakkaisena, kuvaparina.

Kuvat matkalla – Kerava ennen ja nyt” -kuvakavalkadi esitetään Keravan Anttilan talon ikkunassa, Kauppakaari 1, ajalla 28.-31.12.2020. Kuvakavalkadi pyörii nonstoppina pimeän aikaan kello 16-22.

Vanhat valokuvat ovat Keravan museon kokoelmista. Uudet kuvat on kuvannut ja teoksen on tehnyt keravalainen kuvaaja Ilkka Kallio.

Kuvia katsotaan Anttilan talon kiinteistön ulkopuolella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.