Kuusijärven ja Sipoonkorven silta avataan

Kuusijärven ja Sipoonkorven ulkoilualueet yhdistävä kevyen liikenteen silta on valmis. Sillan avajaisia vietetään 14. joulukuuta kello 14-14.30 osana Kuusijärven perinteistä joulutapahtumaa.

Avajaistilaisuudessa TIMO Brass Band tunnelmoi ja lämmittelee yleisöä, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala tuo tilaisuuteen tervehdyksensä, Cafe Kuusijärvi tarjoilee glögiä ja joulupiparia, Vantaan Latu ja Polku ry esittelee talvikauden toimintaa ja paistaa lettuja sekä Metsähallituksen väki kertoo alueen uusista luontopalveluista.

Samassa yhteydessä sillan rakentamisen kanssa on toteutettu myös uusi, sillalle vievä hieman alle yhden kilometrin mittainen, kivituhkapintainen latureitti.

Vanhan Porvoontien ylittävä silta on vaikuttava ilmestys: se sijaitsee kahden jyrkän kalliorinteen välissä noin 20 metrin korkeudessa. Teräksinen palkkisilta on tehty ”corten” -teräksestä, joka muodostaa tiiviillä ruostekerroksella itselleen täysin huoltovapaan, luonnonmukaisen suojakerroksen. Sillan ruskeansävyinen ulkonäkö istuu hienosti sitä ympäröivään arvokkaaseen luonnonmaisemaan ja sillan kaiteiden luontoaiheiset kuvioinnit valaistaan kauniisti led-valoin.

Uusien reittien rakentaminen jatkuu Kuusijärven ympäristössä vielä ensi kevään ajan. Tulevan luontopolun erikoisvalaisimet toteutetaan kevään aikana.

Rakennusurakkaa ovat tehneet yhteistyössä Vantaan kaupunki, Uudenmaan Ely-keskus ja Destia Oy. Sillan on suunnitellut WSP Finland Oy ja sillalle johtavat reitit Loci maisema-arkkitehdit Oy. Rakennuttajakonsulttina on toiminut Ramboll CM Oy.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.