Hakaniemen metroasemalle remontoidaan jälleen lisää liiketiloja

Hakaniemen metroaseman pohjoispää on menossa remonttiin vuonna 2021. Hakaniemen metroaseman eteläpää, eli Hakaniementorin puoleiset sisäänkäynnit ja lippuhalli on uudistettu aiemmin.

– Hakaniemen metroaseman pohjoispään lippuhallin perusparannus alkaa syksyllä 2021. Lippuhalli on matkustajien käytössä pääsääntöisesti koko remontin ajan, kertoi HKL verkkosivullaan.

Pohjoispään perusparannuksessa Toisen linjan sisäänkäynnille asennetaan liukuporras. Lippuhallin lattia- ja seinäpinnat uusitaan kokonaisuudessaan. Valaistusta parannetaan.

– Lippuhalliin rakennetaan kaksi uutta liiketilaa ja nykyisiä liiketiloja laajennetaan. Wc-tilat uusitaan ja samalla rakennetaan uusi esteetön wc-tila. Lippuhallin tiloissa parannetaan paloturvallisuutta, energiatehokkuutta ja tilavalvontaa, Helsingin kaupunki tiedotti.

Hakaniemen metroaseman eteläisen lippuhallin remontissa metroasema sai lisää liiketiloja.
Tiloihin lisätään myös esteettömän liikkumisen opasteita.

Hakaniemen metroaseman pohjoiseen lippuhalliin tehdään kulkuyhteys metroaseman viereen rakenteilla olevasta Lyyra-korttelista. Kulkuyhteys rakennetaan Lyyran alimmista liiketiloista, päivittäistavarakaupasta ja ravintolasta.

Lippuhallin perusparannus valmistuu vuoden 2023 alussa.

Hakaniemen metroasema otettiin käyttöön vuonna 1982.

– Tilapintoja ja tekniikkaa ei ole uusittu kaikilta osin 1970-luvun rakentamisen jälkeen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.