Eläkeliitto täyttää 50 vuotta

Suomen suurin eläkeläisjärjestö Eläkeliitto täyttää 50 vuotta. Liiton perustamiskokous pidettiin helmikuussa 1970.

Eläkeliitto syntyi halusta toimia eläkeläisten taloudellisen aseman kohentamiseksi sekä ikäihmisten itsetunnon ja ihmisarvon vahvistamiseksi. Yhä edelleen liitto puolustaa eläkeläisten oikeuksia ja rakentaa ikäystävällistä Suomea.

Puoli vuosisataa perustamisensa jälkeen Eläkeliitto on kasvanut eläkeläisten etujärjestöksi, jonka ääni kuuluu ja sitä myös arvostetaan. Liittoon kuuluu 20 piiriä ja niihin 400 yhdistystä. Jäseniä on noin 125 000 ympäri maata. Piirit ja yhdistykset juhlivat Eläkeliittoa lukuisin tapahtumin pitkin vuotta.

– Yhdistysten aktiivisen harrastustoiminnan lisäksi meille on tärkeää huolehtia heikoimmista: niistä, jotka eivät enää itse jaksa tai pysty osallistumaan harrastuksiin tai muuhun toimintaan, Eläkeliiton puheenjohtaja Raimo Ikonen kertoo.

Eläkeliitto rakentaa ikäystävällistä Suomea juhlavuoden teemalla ”sukupolvien ketjussa”. Eläkeliito yhdistyksiä on haastettu siirtämään osaamistaan nuoremmilla sukupolville: ”Taito perinnöksi” on Eläkeliiton 50-vuotisjuhlavuoden yhteistyökampanja koulujen ja päiväkotien kanssa.

Eläkeliiton juhlavuoden valtakunnallista pääjuhlaa vietetään 26. helmikuuta.