Tilde Polviander on Suomen Lucia 2021

Tilde Polviander on Suomen Lucia 2021

– Olin aivan shokissa. Tulin todella iloiseksi, mutta en taida vielä aivan tajuta tätä, Tilde Polviander kuvailee tuntemuksiaan saatuaan kuulla, että hän on koko Suomen uusi Lucia.

Polviander on aiemmin ollut Ahvenanmaan Lucia.

– Tämä on paljon suurempaa, monin eri tavoin. Tuntuu siltä, että tämä on suurin asia, mitä minulle koskaan tapahtuu.

Mitä odotat kaikista eniten?

– Hienointa on saada levittää sanomaa ja tavata ihmisiä. Saada levittää lämpöä ja valoa. Tästä tulee todella hienoa aikaa.

Polvianderin mielestä parasta ehdokasajassa oli saada seurata myös muiden kampanjoita.

– Oli niin hienoa, että samaan aikaan teimme omia kampanjoitamme, mutta kampanjoimme kuitenkin yhdessä.

– Suuret kiitokset kaikille, jotka ovat osallistuneet äänestykseen ja keräykseen.

Myös Folkhälsan kiittää kaikkia kymmentä ehdokasta, jotka olivat Lucia-äänestyksessä mukana.

– Kaikki ehdokkaamme levittävät sanomia, jotka henkivät lähimmäisenrakkautta, toivoa ja lämpöä. Heidän avullaan Lucia-keräys saa näkyvyyttä, jonka ansiosta niin monta vaikeassa tilanteessa olevaa perhettä kuin mahdollista voi saada apua, viestintäjohtaja Jessica Ålgars sanoo.

– Folkhälsan keskittyy uudessa strategiassaan lapsiin, nuoriin ja perheisiin. Lucia-keräys tukee konkreettisella tavalla tätä työtä. On etuoikeus saada työskennellä näin merkityksellisen asian parissa, Ålgars sanoo.

Keräyksen keulakuva

Lucia-keräyksestä saatavilla varoilla autetaan henkilöitä, jotka syystä tai toisesta tarvitsevat arjessaan tukea.

– Kuka tahansa meistä voi joutua haavoittuvaan tilanteeseen. Sairaus, työttömyys tai avioero voi sattua kenelle tahansa. Korona on koetellut monia ja useassa perheessä tukiverkot ovat pienentyneet, kun isovanhempien tukea ei ole ollut mahdollista saada. Myös monet harrastukset jäivät koronan takia tauolle, sanoo Britt-Helen Tuomela-Holti, perhetyön asiantuntija Folkhälsanilla.

Suomen Lucia on Lucia-keräyksen keulakuva.

– Lucia-keräys on todella hieno ja tärkeä keräys, tuntuu todella hienolta saada olla sen keulakuva. Nyt korona-aikaan keräystä tarvitaan enemmän kuin koskaan, Suomen Lucia 2021 Tilde Polviander sanoo.

Lue lisää ja osallistu keräykseen osoitteessa www.lucia.fi.

Katso kruunajaisia televisiosta

Tilde Polviander kruunataan Suomen Luciaksi Helsingin tuomiokirkossa maanantaina 13. joulukuuta 2021 kello 17. Hänet kruunaa Mika Salminen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja ja professori.

– Olen todella hermostunut, mutta hyvällä tavalla, Polviander sanoo.

Sen jälkeen Lucia-kulkue matkaa läpi Helsingin keskustan.

Kruunajaiset lähetetään aiempien vuosien tapaan suorana televisiossa Yle Fem -kanavalla sekä Yle Areenassa. Suomen Lucia seurueineen esiintyy myös Luciamorgon 2021 -lähetyksessä Yle Fem -kanavalla sekä Yle Areenassa 13.12.2021 klo 8.30–9.30 sekä radiossa Yle Vega -kanavalla 13.12.2021 klo 9.10.

Lisätietoja koronan mahdollisesti tuomista toimenpiteistä löydät sivulta www.lucia.fi.

Lucia on valon, ilon ja inhimillisyyden lähettiläs. Lucia ja Lucia-kuoro tekevät joulu- ja tammikuussa lähes 100 vierailua sairaaloihin, vanhainkoteihin ja erilaisiin tilaisuuksiin. Pandemian takia olemme tämän lisäksi luoneet uusia, turvallisia tapoja Lucialle ja hänen seurueelleen tuoda toivoa, lämpöä ja valoa sairaaloihin, vanhainkoteihin ja yrityksiin.

Folkhälsan ylläpitää Lucia-perinnettä Suomessa yhteistyössä Hufvudstadsbladetin ja Svenska Ylen kanssa. Suomen Lucia on myös hyväntekeväisyyskeräys.

Suomen Lucia 2021 Tilde Polviander, kuvaaja: Folkhälsan/Henrik Schütt

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.