Avaruusajan Futuro-taloon voi tutustua oppaiden kanssa

Tapiolassa sijaitsevan näyttelykeskus WeeGeen Futuro-taloon pääsee tänä kesänä tutustumaan keskusteluoppaiden johdolla.

WeeGeen omistuksessa on ensimmäinen sarjavalmisteinen Futuro (001) vuodelta 1968. Arkkitehti Matti Suurosen (1933–2013) suunnittelema utopistinen muovitalo Futuro on avoinna yleisölle kesäkaudella 14.5-15.9.2019.

Futuro-talo suunniteltiin alun perin tilaustyönä kahdeksan henkilön hiihtomajaksi vaikeakulkuiseen maastoon. Talon piti olla helposti pystytettävä ja nopeasti lämmitettävä. Futuro-talo varusteltiin mukavuuksin. Se oli mahdollista liittää sähkö-, vesi- ja viemäriverkkoon.

Huolimatta laajasta kansainvälisestä huomiosta ja kiinnostuksesta Futuro-talo ei koskaan saavuttanut sille asetettuja taloudellisia odotuksia. Sittemmin 1990 -luvulle tultaessa Futuro-talo on kuitenkin kokenut uuden tulemisen, kun kansainvälisellä taidekentällä on herännyt kiinnostus 1960-luvun avaruusajan muotoiluun.

Näyttelykeskus WeeGeen Futuro-taloon pääsee tutustumaan keskusteluoppaiden kanssa WeeGeen aukioloaikoina toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin. Viime vuonna Futuro-taloon tehtiin yli 18 000 käyntiä.