Autonrenkaiden kuntoa tutkittiin ratsiassa Helsingissä

Rengasratsiaa Eläintarhan urheilukentän lähellä, taustalla pääjunarataa.

Liikenneturvallisuuskampanja Rengasratsia käynnistyi renkaiden kuntotutkimuksilla Helsingissä maanantaina 12. syyskuuta.

Helsingin Rengasratsia pidettiin Eläintarhan urheilukentän pysäköintialueen kohdalla Vauhtitiellä.

Viime vuoden sateisen viiman sijaan renkaita saatiin nyt tutkia kuulaassa syysauringossa.

– Kampanja lähti käyntiin mukavissa tunnelmissa ja mukavassa kelissä, kertoi Autonrengasliiton puheenjohtaja ja kampanjapäällikkö Jarmo Nuora.

Rengasratsia on Autonrengasliiton, Liikenneturvan ja poliisin yhteinen turvallisuuskampanja, joka on järjestetty lähes joka syksy vuodesta 1997 lähtien.

Tämän vuoden syyskuisena viikkona Rengasratsian tarkastuksia järjestettiin Porissa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Rovaniemellä.

– Yleisesti renkaiden kunto ja kuljettajien rengastietämys on parantunut 25 vuoden ajan selvästi. Odotammekin innolla ensimmäisiä tutkimustuloksia nähdäksemme, miten tämän viikon tulokset vertautuvat viime syksyyn, Jarmo Nuora jatkoi.

Poliisille Rengasratsia on tärkeää liikennetyötä mutta samalla myös vaihtelua arjen työtehtäviin.

– Ihmiset ovat ottaneet rengastarkastukset tosi hyvin vastaan. Kukaan ei kieltäytynyt rengastutkimuksista, ja yleisesti ottaen asiat olivatkin melko hyvässä kunnossa, poliisitarkastaja Heikki Kallio summasi.

Rengastarkastusten yhteydessä poliisi tekee myös esimerkiksi puhallutuksia ja muuta valvontaa.

Helsingin ratsiassa vastaan tulivat kahdet, alle 1,6 millimetrin sakkorajan ajetut renkaat. Niillä ajaneita kuljettajia muistettiin sadan euron liikennevirhemaksulla.

Heikki Kallio pitää Rengasratsiaa tarpeellisena herättäjänä, joka saa autoilijat katsomaan renkaitaan entistä tarkemmalla silmällä.

– Renkaat ovat kuitenkin se varuste, joka pitää auton tiessä kiinni, ja harvoin ne aivan yhdessä yössä sinne sakkorajalle kuluvat, Kallio sanoi.

Rengasratsiaa, taustalla pilkottaa Pasilan Tripla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.