Uuden suurlukion rakennustyöt käyntiin Vuosaaren keskustassa

Vuosaaren uuden lukion rakennustyöt ovat alkamassa Vuosaaren keskustassa. Työmaan takia osa Mosaiikkiraitin kevyenliikenteen väylästä on suljettu. Väylä johtaa kauppakeskus Columbukselta Tyynylaavankujalle ja Ulapparaitille.

Helsingin kaupunki on allekirjoittanut sopimuksen YIT:n ja Caverion Suomi Oy:n kanssa Vuosaaren lukion toteuttamisesta elinkaarimallilla. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 32 miljoonaa euroa. Kyseessä on Helsingin kaupungin ensimmäinen elinkaarihanke.

YIT vastaa lukion suunnittelusta ja rakentamisesta ja Caverion vastaa uudisrakennuksen talotekniikan kokonaistoimituksesta suunnitteluineen. Rakennus valmistuu kesällä 2021, minkä jälkeen Caverion vastaa 20 vuotta kiinteistön huollosta ja kunnossapidosta sekä tavoitteen mukaisesta energiankulutuksesta.

Uusi rakennushanke tuo kaivattuja lukiopaikkoja itäiseen Helsinkiin.

– Helsingin kaupunki saa pitkän tauon jälkeen rakentaa uuden lukion. Haluamme toteuttaa Vuosaaren keskustaan laadukkaan 900 opiskelijan tarpeisiin sopivan rakennuksen, joka avautuu iltaisin laajaan harraste- ja asukaskäyttöön. Elinkaarimalli tuo kaupungille mahdollisuuden parempaan laaturiskien hallintaan, kertoo projektinjohtaja Vuokko Uusikangas kaupunkiympäristön rakennuttamispalvelusta.

Vuosaaren lukion kapasiteetti kasvaa uudisrakennuksen myötä nykyisestä 500 opiskelijasta noin 900 opiskelijaan. Lukion tilat suunnitellaan vastaamaan uuden opetussuunnitelman vaatimuksia ja tilat toimivat myös alueellisena monitoimitalona iltaisin ja viikonloppuisin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.