Anni Sinnemäki kehuu Itäkeskusta: paljon potentiaalia!

Anni Sinnemäki etäyhteydessä Stoaan.

Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki näkee Itäkeskuksen kaupunginosan tulevaisuuden kaupunkisuunnittelun näkökulmasta valoisana.
Sinnemäki puhui Itä-Helsingin keskustan ideakilpailun palkintotilaisuudessa videoyhteyden välityksellä. Palkintotilaisuus pidettiin Itäkeskuksen Stoassa 5. marraskuuta, ja ideakilpailun voitti ehdotus ”Jalan Jaloin”.

– Yksi parhaista tuloksista tässä ideakilpailussa oli se, että näyttää siltä, että Itäkeskuksen kaupunkirakennetta voidaan kuroa yhteen. Meillä on myös mahdollisuuksia tuoda alueelle paljon uusia asukkaita, työpaikkatiloja sekä tilaa kulttuurille ja oleskelulle. Itäkeskukseen on mahdollista synnyttää omaleimainen Itä-Helsingin oloinen keskusta, Anni Sinnemäki sanoi.

Itäkeskuksen haasteena on aina ollut se, että Itäväylä tekee alueesta väylämäisen ja epäyhtenäisen. Tähän epäkohtaan on yritetty löytää ratkaisua vuosia.
– Nyt olemme saaneet Itäkeskuksen osalta parempia suunnitelmia ja lähtökohtia alueen kehittämistyölle ja kaavoitukselle kuin mitä tähän mennessä lukuisat Itäkeskusta koskevat suunnitelmat ovat tarjonneet. Meillä on tämän kilpailun jälkeen todella hyvät askelmerkit lähteä eteenpäin alueen kehittämisessä.

Helsingin esikaupunkivyöhykkeen perinteiset keskukset muuttuvat ja tiivistyvät urbaaneiksi kaupunkimaisiksi keskustoiksi.
– Tätä tavoitetta lähdettiin hakemaan Itäkeskuksen ideakilpailussa ja voi sanoa, että näistä Helsingin lähiöiden ja esikaupunkivyöhykkeiden keskuksista Itäkeskus on merkittävin ja ehkä eniten potentiaalia omaava, jos ajatellaan Helsingin yleiskaavan tavoitteita, Anni Sinnemäki kertoi.
Itäkeskus ilmentää Sinnemäen mielestä kaupungin muutosta monella eri tavalla.
– Itäkeskus on moninaisen esikaupunki- ja lähiövyöhykkeen keskus, jota ympäröivät niin 1960-70-luvun lähiöt kuin idylliset omakotitaloalueet.
– Itäkeskuksessa näkyy se kaupungin muutos, jossa meillä on yhä enemmän erikielisiä asukkaita ja asukkaita, joiden kaukaisempi tai läheisempi tausta on jossakin muualla kuin Helsingissä. Itäkeskus on se paikka, jossa varmasti jokainen voi kokea itsensä tervetulleeksi helsinkiläiseksi ja joka on se omantuntuinen, omannäköinen, avarakatseinen, moniarvoinen viihtyisä keskusta, Sinnemäki luonnehti.

Jani Jakonen 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.