Liikennelaitoksen pääkonttori ei ole tulossa Itäkeskukseen

Helsingin kaupunginvaltuustoon jätettiin keväällä 2020 mielenkiintoinen aloite Itäkeskuksen vetovoiman edistämiseksi. Aloite on tänä syksynä saanut tyrmäyksen eikä se johda toteutukseen.

Valtuustoaloitteessa esitettiin, että kaupunki selvittää Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) pääkonttorin sijoittamismahdollisuudet Itäkeskukseen rakennettavaan Jokeri-kortteliin Raide-Jokerin päätepysäkin yhteyteen.

Pääkonttori olisi ollut tarpeellinen siksi, että Itä-Helsingissä on suhteellisesti vähän työpaikkoja muuhun Helsinkiin verrattuna.

– HKL:n pääkonttorin sijoittuminen Itäkeskuksen Jokeri-korttelin yhteyteen tukisi Helsingin tasapainoista kehittymistä ja eriytymiskehityksen torjuntaa. On tärkeää, että kaupungin työpaikat eivät keskity vain kantakaupunkiin, kerrottiin itähelsinkiläisen Eveliina Heinäluoman tekemässä valtuustoaloitteessa.

HKL:n johtokunnan antamassa vastauksessa aloite tyrmättiin. Selvitystensä perusteella HKL päätyi ratkaisuun, jossa HKL:n nykyisiä kiinteistöjä on uudistettu tilankäytön tehokkuuden parantamiseksi. Uusien tilajärjestelyjen avulla pääkonttoritoiminnot on hajautettu Vallilan raitiovaunuvarikolle sekä Herttoniemeen HKL:n valvomorakennukseen ja Roihupellon metrovarikolle. – Pääkonttoritoiminnot painottuvat vahvasti itäiseen Helsinkiin. HKL:n kokemukset pääkonttoritoimintojen sijoittamisesta toimipisteisiin, joissa suoritetaan myös HKL:n toiminnallisia tehtäviä, kuten vaunujen korjausta ja huoltoa tai valvomotyötä, ovat alustavasti hyvin myönteisiä, kerrottiin HKL:n johtokunnan lausunnossa.
HKL:n pääkonttori joutui loppuvuodesta 2019 lähtemään Kallion Toisella Linjalla sijainneesta kiinteistöstä koska se puretaan Lyyra-korttelin tieltä.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.