Aleksis Kiven koulu sai näyttävän taideteoksen

Petri Ala-Maunuksen teos Back to the Future. Kuva: Jefunne Gimpel

Kuusi uutta prosenttiperiaatteella toteutettua taideteosta on valmistunut ympäri kaupunkia eri-ikäisten helsinkiläisten käyttämiin tiloihin.

Yksi teoksista on sijoitettu kantakaupunkiin. Peruskorjatun Aleksis Kiven koulun aulaan Kalliossa on ripustettu Petri Ala-Maunuksen teos ”Back to the Future”.

– Yli viisimetriseen öljyvärimaalaukseensa Ala-Maunus on yhdistänyt kuvia kollaasinomaisesti renessanssiajan metsämaisemamaalauksista. Taiteilija itse kuvailee teoksen ottavan osaa ”villin ja koskemattoman luonnon” representaatioiden traditioon, tiedotti Helsingin taidemuseo.

Koulun sijainti Kalliossa vaikutti myös teosidean syntyyn. Varsinaisen metsäkokemuksen saavuttamiseksi on matkustettava etäämmälle kantakaupungista.

– Taiteilija halusi teoksellaan tuoda vastapainoa rakennetussa ympäristössä olemiseen, kuin muistutukseksi muusta.

Helsingin kaupunki noudattaa prosenttiperiaatetta, mikä tarkoittaa, että kaupungin uudis- tai korjausrakentamisen kustannuksista noin prosentti varataan uuden julkisen taiteen toteuttamiseen.

Muut uudet taideteokset on sijoitettu Helsingin lähiöihin. Leena Kangaskosken kolmen teoksen kokonaisuus sijaitsee upouudessa päiväkoti Hopealaaksossa Kruunuvuorenrannassa. Vartiokylän uusi päiväkoti Kukkaniitty on saanut Ninni Luhtasaaren teoksen ”Versot”. Lauttasaaren päiväkotiin on pystytetty Maija Luutosen moniosainen teos ”Puuska”. Jaakko Leeven teos ”Hornantuutti” on sijoitettu Konalan ala-asteelle ja Myllypuron seniorikeskus on puolestaan saanut Jenni Ropen taideteokset ”Mobile A” ja ”Mobile Ö”.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.