Pikaratikka kuljettaa matkustajia Kauppatorin ja Töölön välillä

Helsingin seudun ensimmäinen Artic-pikaratikka ottaa nyt asiakkaita kyytiin.

Matkustajat pääsevät Artic X54 -pikaratikan kyytiin. Vaunu liikennöi Kauppatorin ja Töölön välisellä osuudella linjatunnuksella 4S arkisin noin kello 8-19.

HSL:n reittioppaan mukaan linja 4S ajaa Kauppatorilta Senaatintorin, Aleksanterinkadun ja Lasipalatsin kautta Oopperalle.

Artic -pikaratikka on kulkenut testiajossa Helsingin raitioteillä keväästä 2021 alkaen. Vaunu saapui tehtaalta maaliskuussa.

Vaunun tunnistaa turkoosista värityksestä sekä siitä, että vaunu on tavanomaista kaupunkiratikkaa pidempi. Lisäksi pikaratikassa on ohjaamo molemmissa päissä ja ovet molemmilla puolilla vaunua.

HKL:n tilaaman pikaratikan on valmistanut Skoda Transtech Otanmäen tehtaalla Kajaanissa. Vaunun muotoilusta ja ulkoasusta on vastannut HSL.

Helsingin seudun ensimmäinen pikaraitiovaunureitti on linja 550, joka korvaa nykyisen runkobussilinjan Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välillä.

Myöhemmin pikaratikalla ajetaan muun muassa uusia Kruunusiltoja pitkin Laajasaloon sekä Vihdintien uudella pikaraitiotiellä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.